Poşta Română, anunţ important pentru pensionari în contextul pandemiei de coronavirus! Toţi sunt afectaţi de decizie

Publicat: 02/04/2020 | 07:53
Poşta Română, anunţ important pentru pensionari în contextul pandemiei de coronavirus! Toţi sunt afectaţi de decizie

Poșta Română a început distribuirea pensiilor și are în plan să încheie acțiunea cât mai rapid. În Suceava, oraș aflat în carantină totală în contextul pandemiei de coronavirus, angajații instituției se vor deplasa cu mașini. Pensiile vor fi date în plic, iar poștașii vor fi echipa corespunzător.  

VEZI AICI: CINE ESTE PACIENTUL ZERO DIN SUCEAVA! MEDICII O ACUZĂ CĂ A INFECTAT SUTE DE OAMENI. CE SPUNE SOŢUL FEMEII CĂ S-A ÎNTÂMPLAT, DE FAPT

Depunem toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor într-un timp cât mai scurt, indiferent de situaţia în care ne aflăm. Calendarul normal de distribuire a prestaţiilor sociale, a pensiilor, este 1 – 15 aprilie. Noi, împreună cu colegii mei, toţi poştaşii din ţară, care sunt de fapt eroii acestei situaţii, vom încerca să facem toate demersurile necesare pentru a ajunge cât mai repede faţă de calendarul normal. Facem absolut tot ce ne stă în putere ca banii să ajungă la toţi pensionarii, astfel încât toată lumea să aibă bani în casă înainte de sărbătorile pascale”, a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române.

CORONAVIRUS. Medic român de peste Ocean: „Nu avem niciun tratament. E o criză umanitară fără precedent!”

Măsuri de protecție împotriva COVID-19

Poștașii vor avea asupra lor legitimaţii şi adeverinţe de la angajator, completate şi semnate. “Toţi factorii poştali sunt echipaţi corespunzător, fiind protejaţi cu măşti, mănuşi şi dezinfectant şi au fost reinstruiţi să evite interacţiunea în momentul în care ajung la uşile oamenilor. Aceştia vor respecta distanţa de 2 metri faţă de beneficiarul drepturilor sociale. Contravaloarea pensiei/mandatului se va preda, către beneficiar, pe cât posibil, în plic pe care vor fi înscrise datele beneficiarului. Completarea cuponului se va face de către beneficiarul drepturilor sociale doar cu instrument de scris propriu. În cazul în care acestia nu deţin unul propriu, va fi pus la dispoziţie de către poştaş. Durata operaţiunii nu va fi mai lungă de aproximativ 5 minute pentru un beneficiar”, se arată în comunicatul emis de Poșta Română.

NU RATA: SITUAȚIE TOT MAI DRAMATICĂ ÎN SUCEAVA! AU FOST ANUNȚATE DOUĂ DECESE ÎN FAMILIA DIRECTORULUI DE LA SPITALUL JUDEȚEAN