Poveste de film la Iași. Cum a salvat un bebeluș viața unui copil de 14 ani. „Eram conștientă că, pentru sănătatea lui, cineva trebuie să moară”

Publicat: 20/07/2020 | 16:08

Un băiat de 14 ani cu grave probleme renale a primit o nouă șansă la viață în urma unei intervenții complicate, care a avut loc la Iași. Adolescentul a primit, printr-un transplant, rinichii unui bebeluș de 10 luni, aflat în moarte cerebrală. CANCAN.RO vă prezintă toate detaliile cutremurătoare.

Intervenția chirurgicală a avut loc duminică, 19 iulie, la Spitalul Clinic Dr. C.I. Parhon din Iași și a fost coordonată de medicul Corneliu Moroșanu. Beneficiarul transplantului este un băiat de 14 ani din Bacău, care a primit ambii rinichi prelevați de la bebelușul de 10 luni. (VEZI ȘI: INIMA UNUI OLIMPIC ROMÂN MORT ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER VA BATE ÎN PIEPTUL UNUI ADOLESCENT DIN GERMANIA)

„Am transplantat ambii rinichi în bloc, cu aorta și venă…”

Gabriel a fost ales în urma unor teste de compatibilitate la care au mai fost supuși alți doi copii cu probleme de sănătate similare. Adolescentul a fost diagnosticat cu o boală genetică la rinichi înainte de a începe clasa I și de atunci făcea dializă.

Băiatul de 14 ani a primit o nouă șansă la viață

“Noi am transplantat ambii rinichi la un copil, ambii rinichi în bloc, cu aorta și venă, tot ansamblul. Fiind un donator foarte mic, intervenția a presupus niște dificultăți tehnice, atât din punct de vedere al tehnicilor vasculare, cât și al tehnicilor urologice. Lucrurile au decurs normal”, a precizat Corneliu Moroșanu, coordonatorul echipei de transplant.

„Sper ca Dumnezeu să-i binecuvânteze cu un alt copil”

Sorina Geosanu, mama copilului care a primit rinchii, le-a mulțumit părinților bebelușului donator.

„Nu este ușor să fii înțepat, să nu ai voie să bei câtă apă vrei să nu ai voie să mănânci o felie de pepene, să fii mereu stresat că mergi încărcat la dializa și îți va fi rău. (CITEȘTE ȘI: FIUL LUI KAMARA, PE PATUL DE SPITAL. A FĂCUT PRIMUL TRANSPLANT DE CELULE STEM ÎN TURCIA)

Medicii de la spitalul din Iași au făcut adevărate minuni

Eram tot timpul conștientă că, pentru sănătatea copilului meu, cineva trebuie să moară. Eram și bucuroasă pentru copilul meu, dar în același timp necăjită că cineva plânge după un copil.

Le mulțumesc din suflet, nu am cuvinte. Din suflet le mulțumesc pentru decizia pe care au luat-o și sper ca Dumnezeu să-i binecuvânteze cu un alt copil”, a spus femeia.

„Este un gest pe care nu-l putem compara”

Fiul acesteia va rămâne cel puțin trei săptămâni internat în unitatea sanitară ieșeană, perioadă în care medicii îi vor supraveghea starea de sănătate. (NU RATA: A FOST LA UN PAS DE MOARTE! OPERATIA LUI CATALIN BOTEZATU A FOST EXTREM DE COMPLICATA)

„Sperăm ca evoluția lui să fie favorabilă, să revină la o viață normală. Ne exprimăm mulțumirea și profunda recunoștință familiei acestui copil, este un gest pe care nu-l putem compara cu nici un alt gest de pe lumea aceasta”, a precizat medicul Ionuț Nistor, purtător de cuvânt al spitalului Parhon.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.