Povestea impresionantă a copilului răpit și găsit găsit de părinți după 30 de ani: „Vă mulțumesc că m-ați ajutat”

Autor: T.S
Publicat: 19/05/2020 | 18:56
Povestea impresionantă a copilului răpit și găsit găsit de părinți după 30 de ani: „Vă mulțumesc că m-ați ajutat”

Un cuplu chinez l-a revăzut pe băiatul lor, Mao Yin, la 32 de ani de la răpirea sa. Băiatul avea doar doi ani atunci când a dispărut fără urmă din fața unui hotel.

Mao Yin a aflat adevărul abia recent, după ce autoritățile chineze au reușit să-l identifice, iar acum s-a reunit cu părinții săi biologici.

Cum a fost răpit băiețelul

Pe 17 octombrie 1988, Mao Yin, care avea numai 2 ani, se întorcea de la creșă împreună cu tatăl său. Băiatului i-a fost sete, aşa că tatăl său s-a oprit la intrarea într-un hotel. Părintele l-a scăpat puţin din priviri, ocupat să facă rost de apă, moment în care băiatul a fost furat.

Disperaţi, părinții l-au căutat peste tot în țară, iar mama sa a distribuit peste 100.000 de pliante, dar fără folos, relatează BBC. Cazul a fost însă rezolvat după 32 de ani.

Ca să îl găsească, poliția a folosit o tehnică des întâlnită în astfel de cazuri. Este vorba despre o fotografie veche a lui Mao, pentru a obține una cu el la maturitate, scrie CNN.

Ulterior, însă, autoritățile din Beijing au folosit tehnologia de recunoaștere facială, imaginea fiind comparată cu cele din baza de date națională. În plus, în aprilie, poliția a primit un pont despre un bărbat care adoptase un copil în urmă cu ceva ani.

După mai multe cercetări, poliția a reușit să-l găsească pe Mao, într-un alt oraș, iar testul ADN a confirmat că este vorba despre băiatul răpit în 1988.

Acum, familia s-a reunit la o conferință de presă a poliției, iar fiul în vârstă de 34 de ani a spus că intenționează să petreacă timpul cu părinții. „Aș dori să mulțumesc zecilor de mii de oameni care ne-au ajutat”, a spus mama băiatului.

Citește și...