Povestea nespusă despre Gică Popescu. L-au votat ”şeful” închisorii: ”Era cel mai…”

Publicat: 08/06/2017 | 00:00

Deţinuţii i-au propus lui Gică Popescu să le fie şef şi să îi reprezinte în relaţia cu conducerea Penitenciarului Rahova, însă fostul internaţional a refuzat. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, toate detaliile. (Toate noutăţile pe PARFUMERIA.RO, oficial site-ul nr. 1 de shopping al vedetelor)

Spre deosebire de George Copos, care a trăit un calvar în închisoare (VEZI AICI TOATE DETALIILE), Gică Popescu şi-a ispăşit în linişte pedeapsa. Nu a avut deloc probleme cu ceilalţi deţinuţi, ba din contră. Fostul căpitan al echipei naţionale era un idol printre puşcăriaşi şi se bucura inclusiv de respectul gardienilor. “Baciul” era o adevărată vedetă în Penitenciarul Rahova, iar colegii de suferinţă i-au propus, încă de la început, să le devină conducător.

“La iniţiativa mea, deţinuţii i-au propus lui Gică Popescu să le devină şef şi să îi reprezinte în relaţia cu conducerea închisorii. L-au votat imediat. I-au spus că a fost căpitan în libertate, de ce nu ar putea fi şi după gratii. Gică a refuzat, însă, politicos. El, în momentul în care a ajuns la închisoare, era şocat. O perioadă foarte bună nu a vorbit cu nimeni, nici măcăr cu colegii de celulă. Nu suporta regimul de detenţie, nu-i venea să creadă unde a ajuns. Aşa că a refuzat să fie şeful deţinuţilor. Puşcăriaşii îl respectau enorm, îi făceau loc să treacă pe culoarele închisorii. La Rahova sunt rapidişti, stelişti, dinamovişti, toţi l-au respectat pe Gică Popescu. Era cel mai bun băiat, cel mai respectat”, a spus Miron Cozma, un personaj cu foarte multe relaţii printre deţinuţi, pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România.

Pe 4 martie 2014, Gică Popescu a fost condamnat la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare în “Dosarul Transferurilor”. După ce a ispăşit 611 zile de detenţie, instanţa a decis ca fostul căpitan al echipei naţionale să fie eliberat. (CITEŞTE ŞI: Dezvăluiri de ULTIMĂ ORĂ din puşcăria JILAVA! Fraţii Becali, Gică Popescu şi Borcea sunt vizaţi!)

“Acum voi merge să aprind o lumânare la mormântul tatălui, apoi voi sta cu familia, pentru că mi-a lipsit. A fost cea mai grea perioadă din viaţa mea. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care s-au gândit la mine în această perioadă. Anul trecut l-am pierdut pe tatăl meu şi nu pot spune că am trecut cu bine peste această perioadă. Faptul că am fost sportiv de performanţă m-a făcut să trec mai uşor peste această perioadă. Am multe planuri pentru viitor. Mi-a lipsit foarte mult familia”, a spus Gică Popescu imediat după ce a fost eliberat, pe 4 noiembrie 2015. (VEZI AICI: Gică Popescu şi-a ”reunit” familia la restaurant!)