Poza cutremurătoare făcută cu jumătate de oră înainte de tragedie de unul dintre cei 9 muncitori care și-au pierdut viața!

Publicat: 07/04/2018 | 12:10
Poza cutremurătoare făcută cu jumătate de oră înainte de tragedie de unul dintre cei 9 muncitori care și-au pierdut viața!

Nouă muncitori au murit într-un tragic accident din județul Neamț! Un detaliu cutremurător a ieșit la iveală acum, o poză pe care unul dintre muncitorii decedați a făcut-o cu doar jumătate de oră înainte ca microbuzul să plonșeze în apele Bistriței, iar muncitorii să se înece.

Muncitorii au oprit la un popas, pentru o pauză de masa sau pentru un suc, iar unul dintre ei a făcut o poză, în care sunt surprinși mai mulți colegi ai lui. Fotografia a fost găsit în telefon de rudele bărbatului decedat. În imagine se poate observa cum la o masă se afla Ştefan Marian Vîrlan, fratele singurului supraviețuitor al tragediei. În spatele lui, așezat pe un scaun, se afla Dan Bleambă, bărbatul care a murit împreună cu fiul său în accident.

Supraviețuitorul are 22 de ani

Cei nouă muncitori și-au pierdut viața în noaptea de 4 spre 5 aprilie, în zona localității Viișoara din județul Neamț. Microbuzul cu care erau transportați, unul de marfă, a rămas fără o roată în timpul mersului, iar șoferul a pierdut controlul volanului. Astfel, mașina a ajuns într-un canal de aducțiune al râului Bistrița, adânc de aproximativ 6 metri, conform observator.

Un singur bărbat, care se afla pe bancheta din faţă a maşini, a reuşit să se salveze.

Microbuzul nu era destinat transportului de persoane, iar pasagerii erau înghesuiţi în spate, pe nişte bănci improvizate.

“A pierdut controlul direcţiei şi s-a izbit de acest cap de pod, după care a căzut în canalul colector. Se pare că e o problemă cu desprinderea unei roţi de la autospecială”, a precizat Florentin Bracea, chestor direcția rutieră a IGPR.

Imediat după ce maşina a plonjat în apă, unul dintre pasageri, aflat pe bancheta din faţă, a reuşit să iasă din vehicul şi a înotat până la mal. Din păcate, ceilalţi nu au reuşit să iasă pe uscat.

Poliţiştii au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Sigurul supravieţuitor al accidentului este un tânăr de 22 de ani, care este interntat în stare stabilă la spitalul din Piatra Neamţ.

Citește și...