Poze incendiare, făcute din răzbunare? Cum arată Ioana Nitobe Lee, scriitoarea care a părăsit un aristocrat japonez și și-a găsit fericirea în brațele unui american

Publicat: 27/02/2018 | 19:26

Ioana Nitobe Lee are 44 de ani, dar pozele pe care recent le-a postat pe Instagram nu-i divulgă deloc vârsta. Mai mult, femeia arată chiar mai bine decât multe fotomodele. Se spune că a făcut publice pozele făcute la Miami ca un fel de răzbunare pentru faptul că i s-ar fi interzis asta, o lungă perioadă de timp. 

Povestea Ioanei este demnă de un film! A fost căsătorită trei ani cu un aristocrat japonez, trăind în această perioadă în Țara Soarelui Răsare. A divorțat și a ajuns în America, unde a cunoscut un om de afaceri, alături de care împarte acum viața.

Ioana Nitobe Lee este din Vălenii de Munte și a fost un copil precoce în ale scrisului. A făcut-o la vârsta de 7 ani, când a pus pe hârtie primul roman. Dar a fost atrasă, tot când era mica, de filmele japoneze și și-a dorit atunci să ajungă o mare luptătoare de karate. Părinții i-au spus, mai în glumă, mai în serios, că e nevoie să cunoască limba japoneză pentru asta. A învățat-o în facultate!

S-a căsătorit în 1998 cu un aristocrat japonez și a părăsit, astfel, țara. Trei ani a rezistat acolo. S-a întors în țară, unde a predat limba japoneză, la Universitatea Spiru Haret.

A fost realizator-prezentator al emisiunii ”Club Internațional”, de la TVRM, ce a devenit ulterior TVH. A fost invitată, în această calitate, de guvernele mai multor țări pentru a înregistra emisiuni la fața locului.

Avea să scrie apoi cartea ”Ai Suru – A iubi”. Cele trei ediții ale acesteia au fost epuizate în limba română, iar pentru publicul american, cartea se numește ”The Cherry Blossom Rarely Smiles”.

Ioana Nitobe Lee a mai scris „Reflecțiile unui Blog-Trotter/Musings of a Blog-Trotter” și „Coșmarul american/The American Nightmare.

Nu avea să râmână pe plaiuri natale. A plecat în America, unde și-a găsit fericirea. S-a căsătorit cu un om de afaceri, locuiește la Washington, iar numele de familie este Lee.

 

Citește și...