Premierul Victor Ponta a inaugurat lucrările de modernizare a drumului Botoşani- Suceava

Publicat: 12/10/2013 | 13:11

Premierul Victor Ponta a inaugurat, sâmbătă, lucrările de modernizare a DN 29 Botoşani-Suceava, pe un tronson de 30 de kilometri.

„Drumul este o prioritate, scoate Botosaniul din izolare si ajuta la dezvoltarea zonei”, a declarat prim-ministrul pe pagina lui de Facebook.

Victor Ponta a primit asigurări de la constructor că lucrările, în valoare de peste 68 de milioane de lei, vor fi gata în termen de un an.

Victor Ponta

Premierul s-a arătat impresionat de forţa cu care au început lucrările, în condiţiile în care pe şantier au fost aduse aproximativ 300 de utilaje.

Dorin Umbrărescu, care controlează UMB Spedition şi Tehnostrade, ce execută aceste lucrări, i-a spus premierului că utilajele aduse pe acest şantier reprezintă doar „o treime din utilajele care stau în acest moment” şi i-a dat asigurări că lucrările vor fi finalizate în termen de un an.

Premierul a spus, la rândul său, că firmele de construcţii îşi vor primi banii pentru lucrările executate şi a arătat că modernizararea acestui drum este esenţială pentru Botoşani, care a fost izolat zeci de ani şi care acum va avea o cale de acces modernizată spre Suceava.

Victor Ponta a mai spus că vor fi continuate lucrările de refacere şi la drumul Botoşani-Târgu Frumos, din care au fost modernizaţi 30 de kilometri, pentru a se realiza deschiderea Botoşaniului şi spre Iaşi.

DN 29, care face legătura între Suceava şi Botoşani, urmează să fie modernizat pe un tronson de 36 de kilometri. Valoarea contractului este de 68,3 de milioane de lei, iar lucrările vizează lărgirea drumului, reabilitarea a 12 poduri şi 29 de podeţe şi realizarea a 31 de parcări şi şapte staţii de autobuz.

Ministrul Dan Şova declara în luna mai, în emisiunea „După 20 de ani” difuzată de Pro TV, că cel mai prost sector de drum din România este între Botoşani şi Suceava.

„Nu vreau să-l ocoliţi, pentru că e o zonă turistică superbă. Dar dacă mă întrebaţi care este cel mai prost sector de drum din România, este între Botoşani şi Suceava”, spunea Şova.

banner

L.C

Citește și...