Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, alaturi de reprezentantii Ambasadei SUA in Republica Moldova

Publicat: 23/11/2014 | 21:20
Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, alaturi de reprezentantii Ambasadei SUA in Republica Moldova

O delegatie a CJ Prahova, condusa de presedintele Mircea Cosma a aparticipat la sarbatoarea orasului Hancesti, vineri 21 nov, resedinta Raionului cu care Judetul Prahova e infratit din anul 2002.

Delegatia s-a intalnit cu secretarul adj al Ambasadei SUA din Chisinau, coordonatorul de program USAID, dl Kant Larson, din R. Moldova care a donat Orasului Hancesti un buldoexcavator, scrie phonline.ro

Delegatia a participat la sfintirea Monumentului lui Stefan cel Mare. Slujba a fost oficiata de un sobor de preoti in frunte cu Episcopul Petru, al Unghenilor, Nisporenilor si Hancestilor.
Delegatia a purtat discutii asupra reconstruirii pe fonduri europene a Conacului Manuc -Bei si a Manastirei Hancu.

La orele 18.00 delegatia a participat la spectacolul festiv dedicat celor 514 ani de atestare documentara a orasului Hancesti cu acest prilej s-a conferit titlul de Om Emerit dl presedinte Cosma, distinctie introdusa pentru prima sata in R. moldoba.
Delegatia a avut intalniri cu Marcel Raducanu, viceprim ministru, ministru al Dezvoltarii Regionale a Guvernului R. Moldova pe teme vizand Parcul Industrial Cimislia si Parcul Industrial Hancesti.

Sambata delegatia se va intalni cu un grup de oamnei de afaceri specializati pe conservarea fructelor si legumelor. Cu acest prilej se va vizita un depozit de conservare a fructelor si strugurilor cu o capacitate de 1000 tone.
 

Citește și...