Prima dovadă majoră care indică faptul că dictatorul Kim Jong Un este mort: „Nu poate avea portrete sau statui decât după moarte”

Autor: T.S
Publicat: 19/05/2020 | 14:51
Prima dovadă majoră care indică faptul că dictatorul Kim Jong Un este mort: „Nu poate avea portrete sau statui decât după moarte”

O decizie recentă a autorităților nord coreene pare să confirme zvonul conform căruia Kim Jong Un ar fi murit. De curând, două portrete și o statuie din Piața Kim Il-Sung aparținând a doi membri ai familiei au fost date jos. 

Masivele portrete ale lui Kim Il-sung și Kim Jong-il – bunicul și respectiv tatăl lui Kim – au fost luate din Piața Kim Il-Sung din Pyongyang, conform site-lui sprijinit de USA NK News, cu baza în Seul. Mai mult, jurnalistul Roy Calley spune că și o statuie a lui Kim Jong-il a fost îndepărtată.

„Ultima oară când s-a întâmplat acest lucru a fost când piața a fost renovată în urma decesului Iubitului Conducător. Este foarte interesant că au luat portretele. Kim Jong-un nu poate avea portrete sau statui decât după moarte.

Bănuiesc că se pregătesc să adauge o a treia statuie și încă un portret, dar cine poată ști cu siguranță?”, a declarat jurnalistul pentru Express.co.uk.

Povestea pieței

Zona cu portrete din Piața Kim Il-Sung nu a mai fost modificată din 2012, la un an după ce tatăl lui Kim a murit și fost urmat la conducere de fiul său. Toate aceste lucruri vin după o perioadă de speculații intense având drept subiect starea de sănătate a lui Kim Jong Un.

După ce în presă a apărut informația conform căreia aceste ori a murit ori este în stare vegetativă, câteva fotografii postate de echipa lui de propagandă l-au arătat pe lider în stare bună, la deschiderea unui fabrici de îngrășăminte.

Chiar și așa, jurnalistul Calley subliniază că nu se poate verifica dacă acele imagini sunt într-adevăr de dată recentă.

„Au mai făcut și înainte genul ăsta de lucruri. Kim a dispărut, brusc, pentru 40 de zile, apoi s-a întors mergând în baston, în urma unei operații”.

Citește și...