Prima reacție după ce Poliția a pus sub acuzare mai multe persoane pentru furtul unor produse de lux de la bordul avioanelor: ”Putem confirma…”

Publicat: 18/06/2020 | 11:37
Prima reacție după ce Poliția a pus sub acuzare mai multe persoane pentru furtul unor produse de lux de la bordul avioanelor: ”Putem confirma…”

Aproximativ 30 de angajați ai Aeroportului Otopeni Henri Coandă și ai firmei de catering Dnata sunt acuzați că au furat bunuri de lux (ceasuri, bijuterii, produse de marochinărie, produse cosmetice și băuturi) din containerele ce se încărcau la bordul avioanelor, a anunțat Poliția în urmă cu puține momente. Compania Dnata a reacționat imediat și se delimitează de angajații suspectați de furt.

„Noi (dnata) putem confirma că unii dintre angajații noștri din România se află în custodia Poliției. Autoritățile au admis că dnata Catering S.R.L. și partenerul său de afaceri, compania Aeroporturi Bucuresti au respectat toate reglementările și nu sunt responsabile pentru activitățile în care sunt implicati angajații în cauză. Totodată, dnata și partenerii săi se delimitează de acțiunile întreprinse la nivel personal, de acei angajați care nu respectă prevederile legale. Nu putem comenta procedurile legale în curs și investigațiile autorităților. dnata și partenerii sai de afaceri sunt angajati in practici etice de afaceri și operează în conformitate cu toate legile, reglementările și standardele industriei. Liniile noastre directoare stricte fac ca regulile să fie clare pentru fiecare angajat. Cooperăm pe deplin cu autoritățile în această anchetă”, se precizează în comunicat companiei.

GÂNDUL.RO a dezvăluit că angajații bănuiți de furt ar fi avut complicitatea unor cadre ale Ministerului Apărării, dar și din ISU. Pentru probarea acuzațiilor, Poliția a descins în această dimineață în zeci de locuințe din București, precum și din județele Ilfov și Prahova.