Primar mort la Botoșani! Un alt primar acuză: ”Au dat concedii medicilor!”

Publicat: 04/07/2019 | 21:21
Primar mort la Botoșani! Un alt primar acuză: ”Au dat concedii medicilor!”

Toader Leampăr, primarul comunei Vorniceni, din judeţul Botoşani, a murit joi, în spitalul din oraşul Săveni, la scurt timp după ce a fost consultat. Se pare că printre acestea nu s-ar fi aflat un doctor, ci numai asistente.

Unitatea medicală din Săveni este Secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, iar primarul a ajuns acolo în urma unui infarct, a anunțat agerpres. În urma unor investigaţii medicale de care a beneficiat, acesta a decis să plece. La scurt timp, s-a prăbuşit din picioare pe treptele fostului spital orăşenesc, scrie libertatea.ro.

Relu Târzioru, primarul oraşului Săveni, susţine că la momentul producerii evenimentului în spital nu se afla niciun medic, aceştia fiind plecaţi în concediu. „Din punctul meu de vedere, e o dramă, pentru că mor oameni din cauza incompetenţei unor factori de decizii care nu iau decizia de a transfera un medic care ia 200 de milioane lei (20.000 de lei- n.r.) salariu de la Botoşani ca să facă o gardă la Săveni, un spital care este în subordinea Consiliului Judeţean şi al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani.

Pur şi simplu au dat concedii la medici şi au închis spitalul. Cineva trebuie să răspundă pentru asta. Întâmplarea face că a murit un primar, dar putea să fie orice, putea să fie un copil”, a afirmat Târzioru.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani susţin că primarul a fost văzut de un medic, însă alesul local ar fi luat decizia unilaterală de a părăsi spitalul.

Citește și...