Primele cuvinte ale lui Gheorghe Dincă când a fost arestat: „Eu nu am…”

Publicat: 08/08/2019 | 10:15
Primele cuvinte ale lui Gheorghe Dincă când a fost arestat: „Eu nu am…”

Criminalul Gheorghe Dincă a fost asistat, inițial, de avocatul Bogdan Alexandru. Acesta, avocat din oficiu, a intrat primul în contact cu ”Monstrul din Caracal” și a reușit să tragă primele concluzii referitoare la acesta, la starea în care se afla și la atitudinea pe care a avut-o în fața acuzațiilor care i s-au adus.

Avocatul Bogdan Alexandru a relatat – la Antena 3 – cum a decurs prima întâlnire cu criminalul. Gheorghe Dincă ar fi declarat, din primul moment, că ”nu a făcut nimic” și că nici măcar ”nu știe de ce a fost ridicat de polițiști”.

„Pot să vă spun că eu am intrat în discuție cu dumnealui. Se afla într-un colț în holul DIICOT-ului și m-am gândit ce să-l întreb pe clientul meu pentru că îmi dădusem seama că era omul prezentat la știri cu o seară înainte. L-am întrebat ce a făcut pentru a mă pregăti să îl apăr. Mi-a spus că nu a făcut nimic. Acesta a fost răspunsul pe care l-a dat în acea seară și că nu știe de ce l-au ridicat polițiștii. În cariera mea m-am întâlnit cu multe situații, în care inițial mi s-a spus că nu s-a făcut nimic. Eram pregătit pentru toate variantele”, a declarat Bogdan Alexandru.

Cum a justificat Gheorghe Dincă plecarea de acasă

Atunci când Alexandra Măceșanu a sunat la 112, criminalul părăsise locuința, iar detaliile i le-a oferit, chiar el, avocatului din oficiu.

Inculpatul a spus că a plecat la solicitarea Alexandrei pentru a-i lua niște medicamente și să cumpere ceva de mâncare. Așa s-a justificat plecare de acasă. Că dânsul apoi s-a dus și a mai luat și o cartelă și a mai dat și un telefon nu mai e un secret. Am fost destul de explicit… Dânsul când s-a întors acasă și a găsit-o pe Alexandra cu telefonul în mână s-a întâmplat ce s-a întâmplat, dar nu se gândea că o omoară”, a mai spus avocatul.