Primii români de pe vasul de croazieră Diamond Princess sosesc în țară! Ce măsuri de securitate s-au luat

Publicat: 21/02/2020 | 20:48
Primii români de pe vasul de croazieră Diamond Princess sosesc în țară! Ce măsuri de securitate s-au luat

Raed Arafat a făcut anunțul! Primii români de pe nava de croazieră Diamond Princess ancorată în portul Yokohama vor reveni, vineri noapte, în țară.

Inițial, la bordul vasului au fost 17 români, dintre care doi sunt infectați cu noul coronavirus.

Românii care vor debarca fac parte dintr-un grup de aproape 500 de oameni care nu au simptome. „Românii evacuaţi de pe vas vor ajunge la noapte în România”, a declarat, vineri, Raed Arafat, secretar de stat în MAI, anunță Mediafax.

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunţat că şase români aflaţi la bordul navei au cerut să fie evacuaţi din Japonia. Românii, la fel ca ceilalţi cetăţeni ai Uniunii Europene, vor fi evacuaţi de două avioane ale Italiei, trimise special la Yokohama. Costurile repatrierilor sunt cofinanţate de Uniunea Europeană prin Mecanismul de Protecţie Civilă.

La bordul navei Diamond Princess au fost iniţial 17 români, 15 membri ai echipajului şi doi turişti. Doi dintre românii care lucrau la bord au fost infectaţi între timp şi sunt spitalizaţi în Japonia.

Un purtător de cuvânt al companiei care deţine vasul a furnizat lista cu ţările din care provin oamenii care debarcă astăzi.

Iată ţările:

Japonia: 195 de oameni

Hong Kong: 84

Cambodgia: 47

Australia: 40

Marea Britanie: 21

Rusia: 10

Filipine: 6

România, Moldova, Argentina, Israel, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Singapore, Irlanda, Statele Unite, , China, Kazakhstan, Germania, Italia şi Portugalia au câte cinci cetăţeni sau mai puţini care vor debarca vineri, potrivit CNN.

Citește și...