Prin ochii lui Andrei: povestea emotionanta a unui tobosar orb care face “muzica de scandal”

Publicat: 16/05/2013 | 00:10
Prin ochii lui Andrei: povestea emotionanta a unui tobosar orb care face “muzica de scandal”

Un tanar de 28 de ani, din Republica Moldova, stabilit in Timisoara, ne da o lectie de viata pe care nu o vom uita niciodata. Asa cum a facut si el cu accidentul care i-a marcat toata viata.

Nu e nici Stevie Wonder, nici macar George Nicolescu. E Andrei Stratila si atat. A avut un accident de masina, la varsta de 15 ani, care l-a orbit definitiv. “Asa, si? Peste tot unde ma duc, aud numai vai, saracu. Saraci sunt ei!”, spune raspicat tanarul.

Desi nu a mai vazut fir de lumina de 13 ani, Andrei nu si-a plans niciodata handicapul, ba chiar a reusit sa faca mai multe decat au realizat altii intr-o viata. Si cel mai important, sa traiasca frumos. A inceput cu studiile in Chisinau, si tot acolo s-a apucat de muzica.

“Prima data am incercat cu o chitara, primita de la tatal meu, dar nu a mers struna. Iar apoi, dupa ce am descoperit Prodigy, m-am lipit de tobe si am inceput sa faca treaba buna. In 2009 am cantat pentru prima data intr-o formative, darn a, cum se intampla de obicei cand sunt multi mmebri cu alegeri diferite, s-a rupt si am incercat tot felul de variante. Acum cant intr-o formatie din care fac parte mai multi studenti la Medicina, si eu, absolvent de Drept. Cantam, zicem noi, muzica de scandal party, pe care toata lumea danseaza, caci n-are incontro”, a povestit Andrei pentru CANCAN.ro.

Muzica este deocamdata doar un hobby pentru tobosar, prioritate este asociatia care a infiintat-o pentru integrarea persoanelor cu deficiente, insa recunoaste ca si-ar dori mai mult, iar talentul il ajuta. “Eu nu tip de-acasa ca am drepturi, dati-ne drepturile! Cascavalul e moca doar in capcana. Eu muncesc cat pot si mi-as dori sa devina muzica o prioritate. Am incercat la un casting pentru formatia Implant pentru refuz, ca tobosar, dar nu m-au ales.. pot sa intuiesc de ce”, a mai spus Andrei.

(Mariana Apostol)

Citește și...