Procurorul Radu George Bucurică, cercetat pentru că ar fi cerut favoruri sexuale într-un dosar

Publicat: 03/07/2018 | 16:44
Procurorul Radu George Bucurică, cercetat pentru că ar fi cerut favoruri sexuale într-un dosar

Inspecția Judiciară a exercitat, marți, acțiunea disciplinară față de procurorul George Bucurică, de la Caraş Severin, pentru că ar fi purtat conversații intime de pe WhatsApp și Facebook cu o victimă dintr-un dosar și că i-ar fi cerut să întrețină relații intime pentru o soluție favorabilă.

„Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de domnul Radu George Bucurică, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, pentru manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu şi nerespectarea îndatoririi de a se abţine, atunci când procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) şi i) teza I din Legea nr. 303/2004”, au precizat reprezentanții Inspecției Judiciare, printr-o informare de presă.

Potrivit sursei citate, procurorul, folosindu-se de funcția sa, a iniţiat şi acceptat, în timpul urmăririi penale cât şi după sesizarea instanţei, derularea de convorbiri neoficiale cu un grad ridicat de intimitate, pe „WhatsApp” şi ,,Facebook”, cu persoana vătămată dintr-un dosar pe care îl instrumenta.

„De asemenea, procurorul a solicitat persoanei vătămate informaţii privind unii colegi de muncă ai acesteia şi a determinat-o să accepte întâlniri în afara cadrului instituţional, manifestând un comportament indecent şi solicitându-i să întreţină relaţii intime în contextul soluţionării favorabile a cauzei. Totodată, s-a reţinut, în aceste împrejurări, că procurorul a ignorat obligaţia de a se abţine de la instrumentarea dosarului. Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorului în cauză”, mai arată Inspecția Judiciară.

Citește și...