Profesori, elevi si parinti, trimisi in judecata pentru frauda la BAC! Vezi ce cadou a primit seful comisiei de examen!

Publicat: 21/08/2013 | 11:27
Profesori, elevi si parinti, trimisi in judecata pentru frauda la BAC! Vezi ce cadou a primit seful comisiei de examen!

Scandalul fraudei la Bacalaureat continua si acum. Procurorii de la DNA au au trimis in judecata 12 profesori, parinti si elevi in judecata pentru ca au dat, respectiv au primit spaga la Bac.

 

BAC

„Banii au fost primiti pentru a permite elevilor sa promoveze, in mod fraudulos, proba la disciplina chimie din cadrul examenului de bacalaureat”, se arata in rechizitoriul DNA. Astfel, in cursul lunii iulie 2013, Gheorghe Amza – presedintele comisiei de bacalaureat de la Liceul Tehnologic „Ion Banescu” din Mangalia, ar fi primit prin intermediari de la mai multi elevi suma totala de 3.000 euro si contravaloarea cazarii intr-un hotel din statiunea Saturn, in cuantum de 1.863 lei si a serviciilor de masa, cu titlu de mita.

liceu

Potrivit hotnews, care citeaza surse din DNA, el nu este singurul care a primit mita. In data de 30 iunie 2013 si alti profesori din comisia condusa de Gheorghe Amza au primit prin intermediari, de la mai multi elevi, sume de bani, pentru ca in schimb sa le permita promovarea examenului in mod fraudulos. Florin Padureanu, Valeria Maria Tudosa, Doina Manoleasa sunt profesori in cauza, ei primind cate 1.000 de lei, Ingrid Iulia Radulescu – profesor si vicepresedinte al comisiei de bacalaureat – a primit 4.000 de lei, iar Otilia Cornelia Stere – informaticianul liceului si secretarul comisiei – a primit 2.000 de lei, sustin procurorii DNA.

De altfel, Gheorghe Amza si profesorii au primit banii prin intermediul inculpatilor Bobosatu Aurel (candidat la examenul de bacalaureat), Alexoiu Gabriela (mama a unui candidat la examenul de bacalaureat), Stangaciu Cilica (candidat la examenul de bacalaureat) si Urziceanu Viorel (tatal unui candidat la examenul de bacalaureat), se arata mai in rechizitoriu. (A.S.)
 

Citește și...