Prognoza extinsă. Cum va fi vremea în următoarele zile

Publicat: 14/10/2017 | 17:18

Vremea va fi caldă şi frumoasă, în următoarele zile, iar temperaturile vor fi de primăvară la mijlocul lunii octombrie, ajungându-se la valori de maxim 26 de grade Celsius arată Administraţia Naţională de Meteorologie.

În nord-estul şi estul extrem al ţării, vor mai fi unele înnorări, posibil şi ploi slabe, cu totul izolate, mai ales în cursul zilei. În rest, cerul va fi variabil la senin. Din punct de vedere termic, vremea se va încălzi, în majoritatea regiunilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade in estul Transilvaniei şi 25 de grade în Oltenia, iar minimele între 5 şi 14 grade, mai scăzute în depresiuni. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane şi temporar, îndeosebi în prima parte a intervalului, în Moldova şi în Dobrogea. Cu precădere în interiorul arcului carpatic, pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţă.

În Bucureşti, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 21-22 de grade, iar cea minimă de 9-11 grade.

PROGNOZA METEO LUNI

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit, la mijlocul lunii octombrie, în majoritatea zonelor ţării. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 26 de grade, iar cele minime între 3 şi 14 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Dimineaţa şi noaptea, local în regiunile nord-vestice şi centrale şi pe arii restrânse în rest, va fi ceaţă. În Bucureşti, vremea va fi predominant frumoasă şi mai caldă decât în mod obişnuit, la mijloc de octombrie. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22-23 de grade, iar cea minimă de 10-12 grade.

PROGNOZA METEO MARŢI

Vremea va fi, în continuare, mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 şi 27 de grade, iar cele minime între 5 şi 16 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Dimineaţa şi noaptea, local în nord-vest, centru şi pe arii restrânse în rest, va fi ceaţă. Vremea va frumoasă şi caldă în Bucureşti. În condiţii de cer mai mult senin, temperatura maximă va fi de 24-5 de grade, iar cea minimă de 10-12 grade, uşor mai scăzută în zona periferică. Vântul va sufla slab până la moderat. La sfârşitul nopţii, va fi posibil să se formeze ceaţă.

PROGNOZA METEO MIERCURI

Vremea va fi, în continuare, mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Temperatura aerului va avea valori maxime de la 17-19 grade pe litoral, până în jurul a 26 de grade în Dealurile de Vest şi minime cuprinse între 4 şi 14 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul slab şi moderat cu unele intensificări în Banat, Delta Dunării şi pe crestele montane. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, pe arii restrânse, va fi ceaţă. În Bucureşti, vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal, la această dată. Cerul va fi mai mult senin, iar în orele dimineţii, vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 10-12 grade.

Citește și...