Prognoza meteo 13 noiembrie. În continuare vom avea temperaturi ridicate

Autor:
Publicat: 12/11/2019 | 18:04
Prognoza meteo 13 noiembrie. În continuare vom avea temperaturi ridicate

Prognoza meteo 13 noiembrie. În continuare vom avea temperaturi ridicate.

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mult mai ridicate decât cele climatologic specifice datei. Cerul va avea înnorãri în cea mai mare parte a ţãrii, mai accentuate în jumãtatea de vest, unde va ploua. Ploile vor fi mai frecvente în sudul Banatului, inclusiv zona montanã, în vestul Carpaţilor Meridionali şi în zona deluroasã a Olteniei unde se vor cumula cantitãţi de apã de 20…25 l/mp şi izolat peste 35…40 l/mp.

Vântul va continua sã prezinte intensificãri susţinute la munte, cu viteze în general de 80…90 km/h, iar pe creste, în special cele ale Carpaţilor Meridionali, temporar rafalele vor depãşi 100 km/h, precum şi în sudul Banatului, în general cu 60…65 km/h. Intensificãri locale şi temporare ale vântului vor fi şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 24 de grade, iar cele minime între 7 şi 14 grade. Pe spaţii mici, dimineaţa şi noaptea va fi ceaţã. Presiunea atmosferică va scãdea în prima parte a intervalului.