Prognoza meteo 3 decembrie 2019: Meteorologii au anunțat o nouă răcire a vremii! În ce zone va ninge

Publicat: 03/12/2019 | 09:37

Oficialii de la Administrația Națională de Meteorologie au făcut publică prognoza meteo pentru 3 decembrie 2019. Astfel, astăzi, potrivit meteorologilor, va fi o nouă răcire a vremii, ceea ce înseamnă că mercurul nu se va ridica prea mult în termometre. În plus, în unele zone din România va ninge, iar pe șosele se va depune polei.

Azi, 3 decembrie 2019,,aximele se opresc pe la 6-7 grade și, au spus meteorologii, apar fulguieli prin nordul și prin centrul României. În sudul țării însă, ar putea apărea poleiul pentru că aici va fi lapoviță.

Ce vreme a fost anunțată astăzi în București

În București, astăzi, vremea va fi schimbătoare, cu ceva ploi, vânt insistent și o maximă de 4…5 grade, în scădere față de ieri. Acum sunt 3 grade și se resimt 2 grade din cauza umezelii aerului, relatează stirileprotv.ro. Pe parcursul zilei, nivelul presiunii atmosferice crește accentuat, iar asta înseamnă că vine FRIGUL.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea și Bărăgan va fi cam înnorat, o să plouă din când în când; apare și lapoviță, iar pe șosele se poate depune polei. Temperaturile, mai scăzute decât ieri, se opresc pe la 6 grade, iar vântul amplifică senzația de frig.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei e posibil să picure dimineață, apoi zărim și soarele, iar temperaturile ajung pe la 6…7 grade. Vântul va avea intensificări, deci vom resimți valori mai scăzute de atât, conform sursei citată mai sus. În nordul Moldovei și în Bucovina găsim atmosferă schimbătoare, destul de mulți nori, poate și câțiva fulgi de zăpadă. Vântul se întețește și aici, iar temperaturile rămân modeste.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș va fi și mai frig. Vom avea un pic de soare, condiții de fulguială și cel mult un grad în termometre. La noapte, temperaturile vor coboari până la MINUS 8 grade în zona Maramureșului.

În vestul țării nu sunt anunțate precipitații, dar se face mai frig decât ieri. Soarele apare pentru scurte momente, iar maximele se opresc pe la 3…4 grade. În Transilvania ne așteaptă o zi rece, cu ninsori slabe, trecătoare și un vânt mai insistent în zonele de munte. La noapte, în depresiuni, temperaturile se apropie de pragul gerului.

În Oltenia mai vin câțiva stropi de ploaie, vântul continuă să agite atmosfera, iar temperaturile cresc ușor față de ziua trecută. În schimb, în ținuturile sudice se face mai frig decât ieri. O să picure trecător, dar apare și un pic de lapoviță, așa că este risc de polei.

Cum va fi azi vremea la munte

La munte, este frig, acum, dimineață, iar peste zi este posibil să mai fulguiască. Vântul va spulberă zăpadă, iar prin stațiuni temperaturile rămân apropiate de zero grade.

Ce temperaturi se vor înregistra în zilele următoare

Mâine, 4 decembrie, se face și mai frig, dimineață și noaptea o să avem temperaturi sub nivelul perioadei, dar se arată soarele. Mai neplăcut e faptul că vântul va suflă cu putere și va spori senzația de frig. Și joi, 5 decembrie, o să avem temperaturi modeste, iar noaptea va fi chiar GER. Cerul se înseninează, vântul rămâne insistent și vom percepe temperatui mai scăzute decât cele din termometre. Tremuram destul de tare și vineri dimineață, 6 decembrie. Mai târziu, atmosfera se dezmorțește și se arată soarele. Observați că nopțile devin GEROASE prin zone de munte, în depresiuni și prin Maramureș.

Citește și...