Prognoza meteo 6 noiembrie 2019. Care va fi maxima zilei, dar și când încep ninsorile, de fapt

Publicat: 06/11/2019 | 13:30
Prognoza meteo 6 noiembrie 2019. Care va fi maxima zilei, dar și când încep ninsorile, de fapt

Reprezentanții Agenției Naționale de Meteorologie (ANM) au făcut publică prognoza meteo pentru astăzi, 6 noiembrie 2019, dar și pentru o lună, respectiv până pe 2 decembrie 2019. În rândurile de mai jos, veți descoperi care va fi maxima zilei, dar când încep ninsorile.

Prognoza meteo pentru miercuri, 6 noiembrie 2019

Meteorologii au anunțat că astăzi vom avea parte de o zi frumoasă și caldă cu temperaturi ce vor ajunge până la 26 de grade în sudul Munteniei. În sud-vestul, vestul, centrul și în nordul țării, precum și la deal și la munte, cerul va avea înnorări și temporar va ploua. Precipitațiile își vor face simțită prezența mai ales în sud-vestul țării, acolo unde se vor înregistra cantități de apă însemnate.

În restul teritoriului vremea se va menține frumoasă, cu cer senin în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zonele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 16 grade Celsius în Crișana și în Maramureș, relatează impact.ro. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 și 14 grade în sudul Munteniei.

Vremea azi, în București

Și în Capitală vremea se menține deosebit de caldă, potrivit specialiștilor ANM. Temperaturile maxime vor atinge 24 de grade Celsius, iar minimele se vor situa în intervalul 8-10 grade. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab. Temperaturile se mențin mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, până în data de 14 noiembrie. Potrivit estimărilor publicate luni de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabile pentru intervalul 4-17 noiembrie, probabilitatea pentru ploi este mare.

Cum va fi vremea la munte

Conform specialiștilor de la Agenția Națională de Meteorologie (ANM), în Brașov și în zonele montane de pe Valea Prahovei, gradele din termometru vor urca până la 19 grade Celsius. Deci, astăzi va fi o zi tocmai bună de mers la munte cu temperaturi foarte ridicate. Odată cu lăsarea nopții temperaturile vor scădea până la 9 grade Celsius și sunt prognozate și precipitații.

Când încep ninsorile, de fapt

În zilele următoare se vor înregistra atât zile cu soare generos, dar și unele cu cer mohorât, iar toamna va devenit furioasă și ploile își vor face din nou apariția. Zonele joase vor fi acoperite de ceaţă şi de burniţă. Răcirea va fi una accentuată, maximele vor fi mai mici şi cu 10 grade decât cele înregistrate în ultimele zile. În zonele montane, la sfâşitul lunii octombrie, temperaturile nocturne vor scădea sub pragul de îngheţ, favorizând apariţia ninsorilor.

După 28 octombrie, meteorologii anunţă o schimbare radicală a vremii. Temperaturile vor scădea cu peste 10 grade şi îşi fac apariţia şi precipitaţiile. În zonele montane, la sfâşitul lunii octombrie temperaturile nocturne vor scădea sub pragul de îngheţ, favorizând apariţia ninsorile.

Prognoza meteo până pe 2 decembrie 2019

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pe o lună. Află, din materialul următor, cum va fi vremea în fiecare regiune a țării până pe 2 decembrie 2019.

Săptămâna 04.11.2019 – 11.11.2019

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile estice și sudestice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și în zonele montane aferente, iar în rest va fi în general deficitar.

Săptămâna 11.11.2019 – 18.11.2019

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, potrivit realitatea.net. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în sud-vestul țării dar și ușor deficitare în sud-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Săptămâna 18.11.2019 – 25.11.2019

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile extracarpatice, dar mai ales în sud-vestul teritoriului, iar în rest va fi apropiat de cel normal al perioadei.

Săptămâna 25.11.2019 – 02.12.2019

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestui interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în regiunile extracarpatice și apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

Citește și...