Acasă » Știri » Prognoza meteo pentru finalul lunii octombrie și începutul lui noiembrie. Cum vor fi ultimele 7 zile din lună, după ce ANM a reactualizat starea vremii în România

Prognoza meteo pentru finalul lunii octombrie și începutul lui noiembrie. Cum vor fi ultimele 7 zile din lună, după ce ANM a reactualizat starea vremii în România

De: Andreea Voicu 23/10/2023 | 16:32
Prognoza meteo pentru finalul lunii octombrie și începutul lui noiembrie. Cum vor fi ultimele 7 zile din lună, după ce ANM a reactualizat starea vremii în România
Cum va fi vremea în ultima săptămână din octombrie 2023 / sursă: colaj Pixabay

Luna octombrie a venit cu o vreme oscilantă – dacă în anumite zone ale țării s-au înregistrat temperaturi ridicate, apropiate de pragul canicular, locuitorii din alte regiuni s-au pregătit temeinic să facă focul, fiind înregistrate temperaturi sub pragul de îngheț. De altfel, a fost actualizată prognoza meteo pentru finalul lunii octombrie și începutul lui noiembrie. Iată mai jos, în articol, cum vor fi utilmele 7 zile din lună. ANM a reactualizat starea vremii în România, iar temperaturile se află în scădere, în regiuni.

Luna octombrie a acestui an a fost bulversantă din punct de vedere meteorologic. Deși temperaturile ar fi trebuit să fie specifice toamnei, s-au înregistrat chiar și peste 30 de grade Celsius, vreme specifică verii. De altfel, în anumite părți ale României, s-au așternut primii fulgi de nea. De exemplu, la 2500 de metri altitudine, la Vârfu Omu, a nins, însă stratul subțire de zăpadă s-a topit deja, având în vedere vremea oscilantă care traversează România. În alte zone ale țării, s-au înregistrat temperaturi minime sub pragul de îngheț.

Prognoza meteo a fost actualizată, iar ultimele 7 zile din luna octombrie se anunță a fi răcoroase. ANM a reactualizat starea vremii pentru fiecare regiune în parte. Începând cu jumătatea acestei săptămâni (23 – 29 octombrie), ploile își vor face simțite prezența. De altfel, în primele zile ale lunii noiembrie, meteorologii transmit că ar trebui să ne așteptăm la o scădere a temperaturilor. Cât despre ninsorile din Capitală, locuitorii ar trebui să se aștepte abia în luna decembrie. Atunci vor exista câteva zile în care se vor putea bucura de zăpadă. Anunțul a fost făcut de meteorologii Accuweather, iar informațiilor pot fi accesate aici.

Vezi și METEOROLOGII ACCUWEATHER ANUNȚĂ O LUNĂ NOIEMBRIE CUM NU PREA A MAI FOST ÎN ROMÂNIA! TEMPERATURI CIUDATE ÎN BUCUREȘTI ÎN NOIEMBRIE 2023

Prognoza meteo pentru finalul lunii octombrie și începutul lui noiembrie

Pentru finalul lunii octombrie 2023, în Banat, vremea se va menține caldă. Temperaturile maxime se vor situa între 24 și 26 de grade Celsius, aceasta fiind media regională. Spre începutul lunii noiembrie, temperaturile vor începe să scadă, însă treptat. Media temperaturilor va ajunge între 15 și 16 grade Celsius, iar temperaturile minime se vor situa între 9 și 14 grade Celsius. La începutul lunii noiembrie, temperaturile minime vor fi între 6 și 8 grade Celsius. Ploile își vor face simțite prezența abia după data de 25 octombrie 2023.

Conform ANM, în Crișana, săptămâna aceasta, temperaturile maxime vor fi între 22 și 24 de grade Celsius. Meteorologii anunță că „tendinţa va fi de scădere, începând cu data de 1 noiembrie, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea spre 14 grade”. De altfel, în perioada 23 – 31 octombrie 2023, temperaturile minime vor fi între 8 și 12 grade Celsius. La început de noiembrie, minima va ajunge la 6 grade Celsius. Precum în Banat, și în Crișana se vor aștepta ploi după data de 25 octombrie 2023. Mai cu seamă, precipități însemnate vor fi semnalate între 26 și 28 octombrie.

Săptămâna aceasta, în Transilvania, vremea se va menține caldă, în jurul a 22 de grade Celsius. Spre finalul lunii octombrie, temperaturile vor scădea, iar în termometre se vor înregistra în jur de 18-19 grade Celsius. Din luna noiembrie, în Transilvania se vor înregistra noi scăderi de temperaturi, și anume 13-14 grade Celsius. Există probabilitatea ca după 25 octombrie să fie semnalate ploi.

Vezi și ANOMALIE METEOROLOGICĂ ÎN ROMÂNIA LA FINAL DE OCTOMBRIE. CE SPUN SPECIALIȘTII DE LA ANM DESPRE VREME

Reactualizare ANM: Cum va fi vremea în Moldova și Dobrogea

Temperaturile se vor menține, săptămâna aceasta, în jurul a 20 de grade Celsius și în Maramureș. După data de 25 octombrie se vor semnala precipitații, mai ales în perioada 26 – 28 octombrie. Temperaturile minime vor fi între 6 și 10 grade Celsius.

Vremea va fi oscilantă în Moldova, în următoarele două săptămâni. Potrivit ANM, în ultima decadă a acestei luni, temperaturile se vor menține între 20 și 22 de grade Celsius. Minima va ajunge la 10 grade Celsius. Ploile vor fi semnalate îndeosebi în intervalul 26 – 28 octombrie. Apoi, precipitații ridicate vor fi după data de 2 noiembrie.

În zona Dobrogei, temperaturile se mențin ridicate pentru această perioadă a anului. Se vor înregistra maxime între 22 și 26 de grade Celsius. Din data de 27 octombrie, însă, se va înregistra o scădere a temperaturii (între 17 și 20 de grade). Temperaturile minime vor fi între 13 și 16 grade Celsius, iar vremea se va răci după data de 30 octombrie. După data de 26 octombrie, se vor semnala ploi. De altfel, vremea de la malul mării a readus în atenție un fenomen rar care a mai avut loc în urmă cu 40 de ani. Detaliile pot fi citite aici.

Temperaturi ridicate în Muntenia și Oltenia

În Muntenia, temperaturile se vor situa între 24 și 27 de grade Celsius, în ultima decadă a lui octombrie. Scăderile treptate vor fi semnalate abia după data de 29 octombrie 2023. Minime vor fi între 10 și 13 grade Celsius, apoi vor scădea treptat, ajungând între 7 și 8 grade. Ploile vor putea fi semnalate abia din data de 26 octombrie.

Vremea în Oltenia va fi blândă, pentru această perioadă a anului. Temperatura maximă va atinge 26 de grade. În noaptea de marți (24 octombrie), temperaturile minime se vor situa între 9 și 10 grade Celsius, apoi vor crește din 26 octombrie. Din data de 25 octombrie, locuitorii se vor putea aștepta la ploi. Cantități însemnate de apă se vor înregistra și în perioada 2-4 noiembrie 2023.

La munte, vremea se menține răcoroasă, cu temperaturi maxime între 13 și 16 grade. Temperaturile minime ajung între 2 și 3 grade. În perioada 26-30 octombrie se vor înregistra precipitații. Apoi, ploile revin după data de 2 noiembrie.

Sursă foto: colaj Pixabay

Urmărește Cancan.ro pe Google News
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut parte din echipa Kanal D. Din 2019 a activat în cadrul echipei CIAO. Până în prezent, are la activ peste 9500 de citeste mai mult
Parteneri
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut anunțul așteptat de milioane de români
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei bunică „Când mă gândesc că a dat naștere la 12 copii, asta mă înfioară.”
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Cine sunt românii care trebuie să plătească 
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Când expiră, de fapt, cardurile sociale. Până la ce dată sunt valabile și ce să faci ca să nu rămâi fără bani
Când expiră, de fapt, cardurile sociale. Până la ce dată sunt valabile și ce să...
Animalul pe care românii îl cresc pentru desfătarea străinilor. Merge direct la export și se pot face inclusiv nuggets din el
Animalul pe care românii îl cresc pentru desfătarea străinilor. Merge direct la export și se...
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute. Și-a mărit tariful pentru 2024
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Cele două ZODII care vor avea noroc uriaș în luna mai. Sunt favoritele astrelor
Cele două ZODII care vor avea noroc uriaș în luna mai. Sunt favoritele astrelor
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani:
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
Profețiile clarvăzătoarei Baba Vanga devin realitate. Ce s-a adeverit din ce a prezis bulgăroaica pentru 2024
Profețiile clarvăzătoarei Baba Vanga devin realitate. Ce s-a adeverit din ce a prezis bulgăroaica pentru...
Orașul din România în care poți lua mâncare fără să o plătești. Nu te costă nici măcar un leu
Orașul din România în care poți lua mâncare fără să o plătești. Nu te costă...
Singura gară din România care a fost construită pentru personalități. Ce nume grele au coborât din tren și s-au plimbat pe peron sau prin stațiune
Singura gară din România care a fost construită pentru personalități. Ce nume grele au coborât...