Prognoza meteo specială pentru București: averse, grindină, descărcări electrice

Publicat: 27/05/2020 | 10:15
Prognoza meteo specială pentru București: averse, grindină, descărcări electrice

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză special pentru municipiul București. În timpul după-amiezilor se vor înregistra averse, grindină și chiar descărcări electrice.

Prognoză specială pentru intervalul 27.05.2020 ora 12:00 – 31.05.2020 ora 23:00 (CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU A FĂCUT ANUNȚUL: CÂND SE VA STABILI NOUL SET DE RELAXĂRI)

Zona municipiului București

Mai ales în timpul după-amiezelor vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii. Ploile pot avea și caracter torențial, astfel în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși, în medie, 10…15 l/mp și izolat 20 l/mp. Vor fi temperaturi maxime în jur de 21 de grade, iar spre finalul săptămânii se vor atinge 23…25 de grade. Temperaturile minime vor fi de 10…12 grade. (NU RATA: Cutremur în România, în noaptea de marți spre miercuri. Ce magnitudine a avut seismul)

Prognoza meteo în țară

Interval de valabilitate: 27 mai, ora 12:00 – 31 mai, ora 23:00. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, căderi de grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii.

AFLĂ ȘI: COVID-19 a fost minciună pe lângă ce va urma! Carmen Harra vine cu specificări sumbre despre evenimentele din viitor

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.