Home » Stiri » Programul de Crăciun al mijloacelor de transport în comun, al magazinelor, băncilor şi spitalelor. Care sunt centrele comerciale deschise non-stop

Programul de Crăciun al mijloacelor de transport în comun, al magazinelor, băncilor şi spitalelor. Care sunt centrele comerciale deschise non-stop

De: Cristian Blanuta 22/12/2018 | 03:20
Programul de Crăciun al mijloacelor de transport în comun, al magazinelor, băncilor şi spitalelor. Care sunt centrele comerciale deschise non-stop

Mijloacele de transport în comun, spitalele, centrele comerciale și multe alte instituții vor avea program redus de Crăciun. Cancan.ro vă prezintă programul pe care fiecare instituție l-a ales pentru Sărbători.

Programul STB de Crăciun

Societatea de Transport București va asigura mijloacele de transport în comun în zilele de 24, 25 și 26 decembrie corespunzător unei zile de duminică. Astfel, persoanele aflate în București nu vor rămâne pietoni în aceste zile, doar că autobuzele, troleibuzele și tramvaiele vor circula la un interval mai mare de timp.

Surpriza STB

Societatea de Transport Bucureşti STB SA le oferă bucureștenilor „Tramvaiul lui Moș Crăciun”, eveniment socio-cultural organizat cu ocazia sarbătorilor de iarnă pentru copii şi parinţi.

Tramvaiul lui Moș Crăciun va circula la București (Foto: romaniaregional.ro)

Astfel, duminică, 23 decembrie 2018, între orele 12.00-15.00, „Tramvaiul lui Moș Crăciun” va circula pe traseul Depoul Victoriei, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Șos. Ştefan cel Mare, Obor, Calea Moșilor, Piața Sfântul Gheorghe și retur.

Copiii care vor călători cu „Tramvaiul lui Moș Crăciun” vor fi întâmpinaţi într-un mod inedit de Moș.

Micuții vor putea să îi spună Moşului cele mai frumoase poezii, în urma cărora vor fi răsplătiţi cu cadouri surpriză de la acesta și de la spiridușii săi.

Nici cei mari nu vor fi uitaţi, aceştia vor putea asculta colinde cântate de corul angajaților STB SA.

„Tramvaiul lui Moș Crăciun” este un tramvai de epocă, modernizat în cadrul Uzinei de Reparații a STB SA, tip 3.16 – Rathgerber, fabricat în perioada 1966-1969, intrat în inventarul RATB  în anul 1999. Caracteristicile tehnice sunt: lungime – 16.7 m; lățimea – 2.35 m; greutate – 23.3 t; locuri pe scaune – 40; capacitate – 151 călători. A circulat în București până în anul 2002, după care a fost transformat în vagon tip restaurant, în cadrul Uzinei de Reparații a RATB.

Programul de Crăciun al magazinelor, băncilor şi spitalelor. Centrele comerciale deschise non-stop

În ziua de Crăciun, dar şi în prima zi a anului viitor majoritatea magazinelor, dar şi a centrelor comerciale vor fi închise, excepţie vor face centrul comercial AFI Cotroceni, câteva hipermarketuri, dar şi cinematografelor care vor funcţiona după un program special.

Mall-ul AFI Cotroceni va fi deschis, ca în fiecare an, pe toată perioada sărbătorilor de iarnă, atât în cele trei zile de Crăciun, precum şi pe 31 decembrie, 1 şi 2 ianuarie, cu un program de funcţionare special.

Astfel, în zilele de 25 decembrie şi 1 ianuarie, magazinele, restaurantele, cafenele şi zone de distracţie vor fi deschise în cadrul centrului comercial AFI Cotroceni în intervalul 14:00 – 22:00.

Totodată, hipermarketul Auchan din Afi Cotroceni va fi deschis în ziua de Crăciun în intervalul orar 14:00-23:30, iar de Anul Nou va fi deschis între 16:00 şi 23:30.

Centrul comercial AFI va fi deschis până la ora 20:00 în zilele dinaintea sărbătorilor precum 24 decembrie sau 31 decembrie. În timp ce hipermaketul Auchan din cadrul AFI Cotroceni va fi deschis până la ora 21:00 în ajunul Crăciunului şi până la ora 20:00 în ajunul Anului Nou.

Între 21-23 decembrie, Băneasa Shopping City extinde programul până la ora 23:00, iar pe data de 24 şi 31 decembrie, magazinele vor fi deschise între orele 10:00-19:00, respectiv 10:00-18:00.

De Crăciun şi de Revelion, magazinele din centrul comercial din Băneasa vor fi închise, însă cinematograful va fi deschis de Crăciun, în intervalul orar 14.00-23.45, şi imediat după Revelion, între orele 15:30-23:45.

În ceea ce priveşte programul reţelei Metro în perioada sărbătorilor de iarnă, în zilele de 24 decembrie şi 31 decembrie, programul se încheie la ora 16:00, iar pe 25 decembrie şi 1 ianuarie toate magazinele Metro vor fi închise.

În zilele de 26 decembrie şi 2 ianuarie, magazinele vor avea un program scurt, între 8:00 şi 16:00, iar în intervalul 27 – 30 decembrie şi începând cu 3 ianurie se revine la programul normal.

În zilele de 25 decembrie şi 1 ianuarie toate cele 500 de magazine din reţeua Profi vor fi închise.

În 24 decembrie, unităţile Profi vor fi deschise până la orele 18.00 şi, în unele cazuri, până la 19.00, în timp ce pe 26 decembrie, magazinele Profi vor fi deschise în intervalul 10.00-18.00.

În cazul reţelei Cora, toate magazinele vor fi închise pe 25 decembrie.

Pe 24 decembrie, cele mai multe magazine din reţeaua Cora vor fi deschise în intervalul 7.00-18.00, cu excepţia magazinului din mall-ul City Park din Constanţa şi al magazinului din Ploieşti, care vor fi deschise în intervalul orar 8:00-20:00.

Pe 26 decembrie, magazinele Cora vor fi deschise începând cu ora 10:00 şi vor avea program până la orele 18:00 sau 22:00, în cazul câtorva.

Reţeaua Carrefour a ales să închidă toate magazinele pe 25 decembrie. Retailerul francez va avea un program special înainte de Crăciun, astfel încât clienţii îşi vor putea face ultimele cumpărături până la ora 19:00, în 24 decembrie.

Pe 26 decembrie, cele mai multe magazine Carrefour vor fi deschise începând cu ora 7:00 şi se vor închide la ora 22:00, însă unele magazine au program până la ora 23:00.

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, magazinele Kaufland vor avea un program de funcţionare special. Astfel, pe 24 decembrie, ora deschiderii va varia în funcţie de magazin în intervalul orar 7:00-7:30, iar ora închiderii va fi între orele 16:00 şi 18:00.

Pe 25 decembrie, magazinele Kaufland vor fi închise, iar pe 26 decembrie vor avea program scurt, de la 9:00-9:30 la 14:00-15:00.

Lidl a anunţat că va închide toate magazinele în 25 şi 26 decembrie.

Atenţie la cash, băncile sunt închise!

Băncile comerciale nu lucrează cu publicul în zilele de 25 şi 26 decembrie 2016, cu excepţia unor unităţi din centrele comerciale, dar anunţă canalele alternative aflate la dispoziţia clienţilor în zilele menţionate.

În cazul BRD-Groupe Societe Generale, pe 24 decembrie, unităţile care au în mod normal program de lucru în zilele de sâmbătă vor fi deschise între orele 9:00 şi 13:00.

Subunităţile poştale din întreaga ţară vor avea program de lucru normal pe 24 decembrie, iar pe 26 decembrie, acestea vor fi închise.

Programul unităților medicale

Spitalele de Urgență din Capitală vor funcționa și în acest sfârșit de an, în zilele de Crăciun, dar la capacitate redusă, la fel ca în zilele de weekend.

Asistența medicală va fi asigurată în această perioadă de Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Universitar de Urgență, Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”, Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan”, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni”, Spitalul de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență Oftalmologice, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, dar și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie”. Serviciul de Ambulanță al Municipiului București va avea program normal de lucru, cu mențiunea că în această perioadă va asigura eliberarea de certificate constatatoare de deces în întreaga Capitală. Solicitările vor fi preluate de la numărul 112.

Parteneri
Bombă! Cine este bărbatul care a plătit 80.000 de euro pentru o partidă de amor cu Daniela Crudu
Bombă! Cine este bărbatul care a plătit 80.000 de euro pentru o partidă de amor...
ALERTA ALIMENTARĂ! Reprezentantii Carrefour roagă clienții să se întoarcă URGENT la case dacă au cumpărat acest produs și să nu îl consume
ALERTA ALIMENTARĂ! Reprezentantii Carrefour roagă clienții să se întoarcă URGENT la case dacă au cumpărat...
ȘOC TOTAL! Theo Rose, în filme pentru adulți. Și-a șocat fanii: 'O s-o fac'
ȘOC TOTAL! Theo Rose, în filme pentru adulți. Și-a șocat fanii: 'O s-o fac'
FOTO. Sorana Cîrstea a eclipsat până și Turnul Eiffel! Apariție wow la Paris a iubitei lui Ion Țiriac jr.
FOTO. Sorana Cîrstea a eclipsat până și Turnul Eiffel! Apariție wow la Paris a iubitei...
BOMBĂ! Cine vor fi naşii la nunta Simonei Halep. Darul va porni de la 300 de euro
BOMBĂ! Cine vor fi naşii la nunta Simonei Halep. Darul va porni de la 300...
ATENȚIE la brânza falsă din piață!  Ce trebuie să se întâmple cu telemeaua după ce o pui în apă
ATENȚIE la brânza falsă din piață! Ce trebuie să se întâmple cu telemeaua după ce...
Irina Tănase face dezvăluiri șocante despre celula în care stă Liviu Dragnea
Irina Tănase face dezvăluiri șocante despre celula în care stă Liviu Dragnea
Fotbalistul a murit subit la 23 de ani. Şocant: ce au descoperit medicii la autopsie
Fotbalistul a murit subit la 23 de ani. Şocant: ce au descoperit medicii la autopsie
SCANDALOS! Actrița de filme pentru adulți cere despăgubiri de 5 milioane de dolari. Ce i s-a întâmplat în timp ce întreținea relații intime pe platoul de filmare:
SCANDALOS! Actrița de filme pentru adulți cere despăgubiri de 5 milioane de dolari. Ce i...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
Scandal la liceu! Doi elevi minori, surprinși în timpul unei partide de amor în toaletă. Au fost „pârâți” de colegi
Scandal la liceu! Doi elevi minori, surprinși în timpul unei partide de amor în toaletă....
Veste ȘOC pentru cei vaccinați cu AMBELE DOZE! Este bomba zilei. Cutremur în lumea medicală
Veste ȘOC pentru cei vaccinați cu AMBELE DOZE! Este bomba zilei. Cutremur în lumea medicală
Christian Eriksen a vorbit! Incredibila dorință transmisă
Christian Eriksen a vorbit! Incredibila dorință transmisă
Ea este noua iubită a lui Pepe. Şi-au făcut publică relaţia cu un sărut pătimaş
Ea este noua iubită a lui Pepe. Şi-au făcut publică relaţia cu un sărut pătimaş
Imagini cu ultimele momente din viața fetiței de 3 ani, din Constanța, care a fost sfâșiată de animalele sălbatice
Imagini cu ultimele momente din viața fetiței de 3 ani, din Constanța, care a fost...
Cine este Christian Eriksen, jucătorul căzut secerat la EURO 2020
Cine este Christian Eriksen, jucătorul căzut secerat la EURO 2020
Cu ce se ocupă Marguerita în timp ce fratele său are mari probleme cu drogurile
Cu ce se ocupă Marguerita în timp ce fratele său are mari probleme cu drogurile
BANCUL ZILEI – Amantul soției vrea o mărire
BANCUL ZILEI – Amantul soției vrea o mărire
Cum a reacționat Kate când a fost întrebată de fiica lui Meghan și a lui Harry. Răspunsul mătușii e de milioane
Cum a reacționat Kate când a fost întrebată de fiica lui Meghan și a lui...
Lovitură cruntă pentru cei cu centrale de apartament! Vor fi intezise? Nu mai au nicio şansă
Lovitură cruntă pentru cei cu centrale de apartament! Vor fi intezise? Nu mai au nicio...
VIDEO EXCLUSIV! Kovesi, dezbrăcată de secrete
VIDEO EXCLUSIV! Kovesi, dezbrăcată de secrete
Cererea României de extrădare pe omului de afaceri Puiu Popoviciu, respinsă! Exclusiv
Cererea României de extrădare pe omului de afaceri Puiu Popoviciu, respinsă! Exclusiv
Şefii serviciilor secrete le cer cetăţenilor să NU cumpere telefoane de la o marcă de top. Iată motivul
Şefii serviciilor secrete le cer cetăţenilor să NU cumpere telefoane de la o marcă de...
Clipe de panică la Survivor România. A început să sângereze la Consiliul de eliminare
Clipe de panică la Survivor România. A început să sângereze la Consiliul de eliminare
Un comandat român decedat de două luni este blocat la bordul propriei nave într-un port chinez. Familia nu-i poate repatria trupul neînsufleţit. Autorităţile chineze vor să-i facă înmormântarea pe mare
Un comandat român decedat de două luni este blocat la bordul propriei nave într-un port...
EURO 2020 Turcia – Italia – LIVE
EURO 2020 Turcia – Italia – LIVE
Cristina Spătar, în lacrimi la căpătâiul lui!
Cristina Spătar, în lacrimi la căpătâiul lui! "Drum lin spre îngeri..."
Kanye West a și uitat-o pe Kim Kardashian. Este uluitor cui i-a furat iubita!
Kanye West a și uitat-o pe Kim Kardashian. Este uluitor cui i-a furat iubita!
FOTO. Otniela, fosta vedetă de la PRO TV, apariție incendiară pe plajă! Și-a arătat complet corpul în costum de baie
FOTO. Otniela, fosta vedetă de la PRO TV, apariție incendiară pe plajă! Și-a arătat complet...
"Mai are dinți în gură?". El are 23 de ani, ea are 60: cum arată...
Pe asta chiar n-o mai făcuse: Corina Bud, fotografiată în bikini cu vedere la… tot! Reacția fanilor: „Îți place dezbrăcată
Pe asta chiar n-o mai făcuse: Corina Bud, fotografiată în bikini cu vedere la… tot!...
Pepe, anunțul la care nimeni nu se aștepta: „Mă însor din nou!” Primele declarații despre al treilea mariaj și copii
Pepe, anunțul la care nimeni nu se aștepta: „Mă însor din nou!” Primele declarații despre...
De ce se prăbuşesc criptomonedele în weekened
De ce se prăbuşesc criptomonedele în weekened
Cum arată maşina care sperie piaţa auto mondială, şi de care se tem chiar şi constructorii de maşini electrice - GALERIE FOTO
Cum arată maşina care sperie piaţa auto mondială, şi de care se tem chiar şi...
Pepe a trecut peste divorțul cu Raluca Pastramă. Artistul s-a sărutat în văzul tuturor cu noua cucerire
Pepe a trecut peste divorțul cu Raluca Pastramă. Artistul s-a sărutat în văzul tuturor cu...
Imagini îngrijorătoare! Tudor Chirilă, cu bagajele pe stradă
Imagini îngrijorătoare! Tudor Chirilă, cu bagajele pe stradă
Ultima oră! A făcut infarct în urma rapelului cu vaccinul Pfizer!
Ultima oră! A făcut infarct în urma rapelului cu vaccinul Pfizer!
Un șofer de Dacia Duster face cea mai tare glumă. Și polițiștii râd
Un șofer de Dacia Duster face cea mai tare glumă. Și polițiștii râd