Acasă » Știri » Programul de Crăciun al mijloacelor de transport în comun, al magazinelor, băncilor şi spitalelor. Care sunt centrele comerciale deschise non-stop

Programul de Crăciun al mijloacelor de transport în comun, al magazinelor, băncilor şi spitalelor. Care sunt centrele comerciale deschise non-stop

De: Cristian Blanuta 22/12/2018 | 03:20
Programul de Crăciun al mijloacelor de transport în comun, al magazinelor, băncilor şi spitalelor. Care sunt centrele comerciale deschise non-stop

Mijloacele de transport în comun, spitalele, centrele comerciale și multe alte instituții vor avea program redus de Crăciun. Cancan.ro vă prezintă programul pe care fiecare instituție l-a ales pentru Sărbători.

Programul STB de Crăciun

Societatea de Transport București va asigura mijloacele de transport în comun în zilele de 24, 25 și 26 decembrie corespunzător unei zile de duminică. Astfel, persoanele aflate în București nu vor rămâne pietoni în aceste zile, doar că autobuzele, troleibuzele și tramvaiele vor circula la un interval mai mare de timp.

Surpriza STB

Societatea de Transport Bucureşti STB SA le oferă bucureștenilor „Tramvaiul lui Moș Crăciun”, eveniment socio-cultural organizat cu ocazia sarbătorilor de iarnă pentru copii şi parinţi.

Tramvaiul lui Moș Crăciun va circula la București (Foto: romaniaregional.ro)

Astfel, duminică, 23 decembrie 2018, între orele 12.00-15.00, „Tramvaiul lui Moș Crăciun” va circula pe traseul Depoul Victoriei, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Șos. Ştefan cel Mare, Obor, Calea Moșilor, Piața Sfântul Gheorghe și retur.

Copiii care vor călători cu „Tramvaiul lui Moș Crăciun” vor fi întâmpinaţi într-un mod inedit de Moș.

Micuții vor putea să îi spună Moşului cele mai frumoase poezii, în urma cărora vor fi răsplătiţi cu cadouri surpriză de la acesta și de la spiridușii săi.

Nici cei mari nu vor fi uitaţi, aceştia vor putea asculta colinde cântate de corul angajaților STB SA.

„Tramvaiul lui Moș Crăciun” este un tramvai de epocă, modernizat în cadrul Uzinei de Reparații a STB SA, tip 3.16 – Rathgerber, fabricat în perioada 1966-1969, intrat în inventarul RATB  în anul 1999. Caracteristicile tehnice sunt: lungime – 16.7 m; lățimea – 2.35 m; greutate – 23.3 t; locuri pe scaune – 40; capacitate – 151 călători. A circulat în București până în anul 2002, după care a fost transformat în vagon tip restaurant, în cadrul Uzinei de Reparații a RATB.

Programul de Crăciun al magazinelor, băncilor şi spitalelor. Centrele comerciale deschise non-stop

În ziua de Crăciun, dar şi în prima zi a anului viitor majoritatea magazinelor, dar şi a centrelor comerciale vor fi închise, excepţie vor face centrul comercial AFI Cotroceni, câteva hipermarketuri, dar şi cinematografelor care vor funcţiona după un program special.

Mall-ul AFI Cotroceni va fi deschis, ca în fiecare an, pe toată perioada sărbătorilor de iarnă, atât în cele trei zile de Crăciun, precum şi pe 31 decembrie, 1 şi 2 ianuarie, cu un program de funcţionare special.

Astfel, în zilele de 25 decembrie şi 1 ianuarie, magazinele, restaurantele, cafenele şi zone de distracţie vor fi deschise în cadrul centrului comercial AFI Cotroceni în intervalul 14:00 – 22:00.

Totodată, hipermarketul Auchan din Afi Cotroceni va fi deschis în ziua de Crăciun în intervalul orar 14:00-23:30, iar de Anul Nou va fi deschis între 16:00 şi 23:30.

Centrul comercial AFI va fi deschis până la ora 20:00 în zilele dinaintea sărbătorilor precum 24 decembrie sau 31 decembrie. În timp ce hipermaketul Auchan din cadrul AFI Cotroceni va fi deschis până la ora 21:00 în ajunul Crăciunului şi până la ora 20:00 în ajunul Anului Nou.

Între 21-23 decembrie, Băneasa Shopping City extinde programul până la ora 23:00, iar pe data de 24 şi 31 decembrie, magazinele vor fi deschise între orele 10:00-19:00, respectiv 10:00-18:00.

De Crăciun şi de Revelion, magazinele din centrul comercial din Băneasa vor fi închise, însă cinematograful va fi deschis de Crăciun, în intervalul orar 14.00-23.45, şi imediat după Revelion, între orele 15:30-23:45.

În ceea ce priveşte programul reţelei Metro în perioada sărbătorilor de iarnă, în zilele de 24 decembrie şi 31 decembrie, programul se încheie la ora 16:00, iar pe 25 decembrie şi 1 ianuarie toate magazinele Metro vor fi închise.

În zilele de 26 decembrie şi 2 ianuarie, magazinele vor avea un program scurt, între 8:00 şi 16:00, iar în intervalul 27 – 30 decembrie şi începând cu 3 ianurie se revine la programul normal.

În zilele de 25 decembrie şi 1 ianuarie toate cele 500 de magazine din reţeua Profi vor fi închise.

În 24 decembrie, unităţile Profi vor fi deschise până la orele 18.00 şi, în unele cazuri, până la 19.00, în timp ce pe 26 decembrie, magazinele Profi vor fi deschise în intervalul 10.00-18.00.

În cazul reţelei Cora, toate magazinele vor fi închise pe 25 decembrie.

Pe 24 decembrie, cele mai multe magazine din reţeaua Cora vor fi deschise în intervalul 7.00-18.00, cu excepţia magazinului din mall-ul City Park din Constanţa şi al magazinului din Ploieşti, care vor fi deschise în intervalul orar 8:00-20:00.

Pe 26 decembrie, magazinele Cora vor fi deschise începând cu ora 10:00 şi vor avea program până la orele 18:00 sau 22:00, în cazul câtorva.

Reţeaua Carrefour a ales să închidă toate magazinele pe 25 decembrie. Retailerul francez va avea un program special înainte de Crăciun, astfel încât clienţii îşi vor putea face ultimele cumpărături până la ora 19:00, în 24 decembrie.

Pe 26 decembrie, cele mai multe magazine Carrefour vor fi deschise începând cu ora 7:00 şi se vor închide la ora 22:00, însă unele magazine au program până la ora 23:00.

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, magazinele Kaufland vor avea un program de funcţionare special. Astfel, pe 24 decembrie, ora deschiderii va varia în funcţie de magazin în intervalul orar 7:00-7:30, iar ora închiderii va fi între orele 16:00 şi 18:00.

Pe 25 decembrie, magazinele Kaufland vor fi închise, iar pe 26 decembrie vor avea program scurt, de la 9:00-9:30 la 14:00-15:00.

Lidl a anunţat că va închide toate magazinele în 25 şi 26 decembrie.

Atenţie la cash, băncile sunt închise!

Băncile comerciale nu lucrează cu publicul în zilele de 25 şi 26 decembrie 2016, cu excepţia unor unităţi din centrele comerciale, dar anunţă canalele alternative aflate la dispoziţia clienţilor în zilele menţionate.

În cazul BRD-Groupe Societe Generale, pe 24 decembrie, unităţile care au în mod normal program de lucru în zilele de sâmbătă vor fi deschise între orele 9:00 şi 13:00.

Subunităţile poştale din întreaga ţară vor avea program de lucru normal pe 24 decembrie, iar pe 26 decembrie, acestea vor fi închise.

Programul unităților medicale

Spitalele de Urgență din Capitală vor funcționa și în acest sfârșit de an, în zilele de Crăciun, dar la capacitate redusă, la fel ca în zilele de weekend.

Asistența medicală va fi asigurată în această perioadă de Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Universitar de Urgență, Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”, Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan”, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni”, Spitalul de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență Oftalmologice, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, dar și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie”. Serviciul de Ambulanță al Municipiului București va avea program normal de lucru, cu mențiunea că în această perioadă va asigura eliberarea de certificate constatatoare de deces în întreaga Capitală. Solicitările vor fi preluate de la numărul 112.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția de Moldova), SPORT citeste mai mult
Parteneri
Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni milionar într-un an. Câți bani a câștigat în 10 luni
Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar trebui să fie ILEGAL să posteze pozele astea
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”. Vedeta s-a filmat fără machiaj și cu părul nearanjat
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”....
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Decizia luată de Guvern. Când se plătesc pensiile de Paște
Decizia luată de Guvern. Când se plătesc pensiile de Paște
BANC | Bulă, Sfântul Petru și „pomul minciunilor”
BANC | Bulă, Sfântul Petru și „pomul minciunilor”
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile Zeiței de la Montreal
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră,...
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea mintală a utilizatorilor”
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
Tatăl lui Jador nu are încredere în intențiile legate de Oana Ciocan: „Le-a spus tuturor fetelor din viața sa că le iubește și că le ia de nevastă”
Tatăl lui Jador nu are încredere în intențiile legate de Oana Ciocan: „Le-a spus tuturor...
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul care îi dă o aromă de neuitat
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul...