Protocol medical nou aprobat de FRF!

Publicat: 22/08/2020 | 18:36
Protocol medical nou aprobat de FRF!

Federația Română de Fotbal (FRF) a aanunțat prin intermediul unui comunicat oficial remis mass-media că Comitetul de Urgenţă a aprobat noul protocol medical pentru desfăşurarea competiţiilor în contextul pandemiei de coronavirus care prevede sancţiunea cu pierderea meciului la masa verde cu scorul de 3-0 pentru echipa care nu poate disputa o partidă din cauza numărului mare de jucători infectaţi cu COVID-19.

„Comitetul de Urgenţă al FRF a aprobat noul protocol care reglementează desfăşurarea competiţiilor fotbalistice în contextul pandemiei COVID-19. Actualizarea documentului vine ca urmare a modificării şi completării ordinului comun al Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Ministerului Sănătăţii. Conform principiilor de desfăşurare a competiţiilor în contextul pandemiei, protocolul prevede ca o echipă care nu poate disputa un meci din cauza îmbolnăvirilor şi va pierde cu 3-0 să nu mai fie sancţionată şi financiar”, se arată în comunicatul FRF.

Principalele modificări au fost operate la capitolul „Proceduri în cazul depistării unui caz suspect de COVID-19″. Astfel, persoanele al căror test este pozitiv se internează pentru 48 de ore pentru evaluarea stării de sănătate şi vor fi retestate în ziua 7 de la primul rezultat pozitiv.

În cazul în care rezultatul retestării este negativ, iar persoanele nu au prezentat simptome, acestea îşi pot relua activitatea, inclusiv în ceea ce priveşte participarea la competiţii oficiale. Persoanele al căror test este negativ şi care nu au fost identificate drept contacţi în urma anchetei epidemiologice îşi continuă activitatea sportivă.