PSD îi cere demisia lui Marcel Vela: „Şmecheria cu suspendarea din Comisia pentru organizarea alegerilor nu merge!”

Publicat: 29/08/2020 | 08:30
PSD îi cere demisia lui Marcel Vela: „Şmecheria cu suspendarea din Comisia pentru organizarea alegerilor nu merge!”

PSD i-a cerut, vineri seară, demisia ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, după ce acesta a anunţat că a delegat conducerea Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor din data de 27 septembrie unui secretar de stat, având în vedere că este candidat al PNL pe lista pentru Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi pentru Consiliul Local Caransebeş.

Potrivit informațiilor furnizate de GÂNDUL.RO, PSD consideră că ministrul de Interne, Marcel Vela, trebuie să demisioneze!

”Şmecheria cu suspendarea din Comisia pentru organizarea alegerilor nu merge! Ori eşti candidatul Marcel Vela, ori eşti ministrul de Interne Marcel Vela. Nu poţi fi şi candidat, şi şeful celor care veghează ca alegerile să se desfăşoare conform legii”, este mesajul PSD transmis pe pagina de socializare a formaţiunii.

„Să foloseşti poliţiştii ca agenţi electorali pentru a te alege tu şi camarila ta este trafic de influenţă. Conform Codului penal. Domnule Vela, nu e mai cinstit să îi lăsaţi pe Duduieni să organizeze alegerile?!”, se mai arată în mesajul PSD.

Marcel Vela candidează pentru o funcție de consilier local: „Vom demonstra că #SEPOATE și în Caransebeș!”

Campania electorală a început deja la Caransebeș. Ministrul de Interne, Ion Marcel Vela, deschide lista PNL la Consiliul Local Caransebeş, potrivit afișului electoral al PNL.

Ministrul MAI și-a delegat atribuțiile pentru funcția de președinte al Comisiei Tehnice Centrale, cea care se ocupa de relația cu prefecturile, secretarului de stat Gheorghe Sorescu, cel care răspunde de Instituția Prefectului.

„E un gest de fair-play a unui candidat care își deleagă atribuțiile ca această Comisie Tehnică să funcționeze cum trebuie. Am delegat doar prezidarea acestei Comisii Tehnice. Faptul că ministrul de Interne deleagă atribuțiile este absolut firesc, se întâmplă în toată Europa. E un gest de fair-play pe care unii politicieni îl înțeleg mai greu”, a explicat Marcel Vela.