Rădoi, debut ratat pe banca naționalei: „Nu putem vorbi de un rezultat echitabil!”

Publicat: 05/09/2020 | 10:31
Rădoi, debut ratat pe banca naționalei: „Nu putem vorbi de un rezultat echitabil!”

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu echipa Irlandei de Nord, 1-1 (1-0) pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa 1 din Liga B a Ligii Naţiunilor, la debutul lui Mirel Rădoi ca selecţioner.

România a scăpat printre degete o victorie pe care o merita şi pe care nu a reuşit să şi-o asigure din timp, în ciuda faptului că a jucat mai bine de o repriză cu un om în plus.

Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat la finalul partidei că în opinia sa, naționala a pierdut două puncte având în vedere aspectul jocului.

„Nu cred că putem vorbi despre un rezultat echitabil. Debutul nu a fost foarte greu, doar emoţionant. Din păcate am pierdut 2 puncte pe care eu cred că le meritam. Însă nu cred că trebuie să invocăm la infinit acest ghinion. Ne-am relaxat după ce am deschis scorul, probabil că ăsta e motivul principal… am jucat şi în superioritate numerică, toate lucrurile erau de partea noastră şi am crezut că adversarul nu mai poate marca. Un lucru pozitiv este cel legat de determinare, va trebui ca începând de mâine (n.r. astăzi) să încercăm să îi recuperăm pe jucători din punct de vedere mental”, a declarat Mirel Rădoi, selecționerul reprezentativei României.

George Puşcaş (min. 25) a marcat golul tricolorilor, iar Gavin Whyte a adus egalarea (min.86), la singura ocazie a nord-irlandezilor în acest meci. Josh Magennis a fost eliminat în minutul 39, iar România a avut două bare în acest meci, ultima aparținându-I lui Denis Alibec în al cincilea minut de prelungire.

Naţionala României va juca următorul meci luni 7 septembrie, cu Austria, favorita grupei, în deplasare. Austriecii au debutat cu o victorie în această grupă impunându-se cu 2-1 în Norvegia.