Radu Banciu a ”deraiat” din nou! Postul B1TV a fost amendat de CNA

Publicat: 29/05/2020 | 08:48
Radu Banciu a ”deraiat” din nou! Postul B1TV a fost amendat de CNA

Radu Banciu, incomodul realizator al emisiunii ”Lumea lui Banciu”, de la B1TV, a comis-o din nou. Astfel, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a amendat postul de televiziune cu 15.000 de lei, pentru încălcări ale mai multor prevederi din Legea audiovizualului, într-o emisiune difuzată pe 4 mai.

CITEȘTE ȘI: RADU BANCIU, IRONIE DURĂ LA ADRESA ARHIEPISCOPULUI TEODOSIE DUPĂ CE A REPETAT SLUJBA DE ÎNVIERE: ”BĂ, EU AȘ VREA SĂ TRAG UN PIC CRĂCIUNUL MAI SPRE VARĂ”

Postul de televiziune a fost sancționat pentru că a încălcat articolul 64 din Cod care prevede „asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii; informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă”.

Și articolul 67 a fost încălcat în aceeași emisiune, articol care prevede că „prezentatorii şi moderatorii trebuie să asigure o separare clară a opiniilor de fapte şi nu trebuie să profite de apariţia lor constantă în programe într-un mod care să contravină exigenţelor de asigurare a imparţialităţii”. (NU RATA: RADU BANCIU, ARS LA BUZUNARE DE POLIȚIE: ”MI-A DAT DE M-A JULIT!”)

Nu numai Radu Banciu de la B1TV a fost sancționat

CNA a mai sancționat, în aceeași ședință, şi postul Naşul TV cu amendă în valoare de 10.000 lei. Asta pentru că respectivul post nu a respectat prevederile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului 504/2002 şi a dispoziţiilor art. 40 alin. (2) şi (4) din Codul audiovizualului, în cadrul emisiunii „Să vorbim despre tine” din data de 06.05.2020.