Radu Mazăre, în avion cu fiul său! Ce au făcut polițiștii care-l păzeau pe fostul primar

Publicat: 20/05/2019 | 23:35
Radu Mazăre, în avion cu fiul său! Ce au făcut polițiștii care-l păzeau pe fostul primar

La câteva zeci de minute după ce Radu Mazăre a aterizat pe Aeroportul Otopeni, fratele acestuia, Mihai, a vorbit la România TV despre arestarea şi condiţiile de detenţie ale fostului primar al Constanţei, în Madagascar.

„Erau în aeroport, urmau să se îmbarce spre oraşul unde locuiesc. I-au ridicat din aeroport, nu s-au prezentat cine sunt, iar Radu a stat efectiv sechestestrat şase zile, fără acte, fără să i se aducă la cunoştinţă ceva oficial. După câteva zile a aflat ca acela care l-a ridicat de pe aeroport, unul dintre ei, ar fi un procuror. radu Mazăre nu a stat oficial în sediul de arest, ci într-un birou de acolo. I-au dat soldaţii o saltea şi i-au pus la dispoziţie un spaţiu unde să-şi facă nevoile. În prima zi de sechestrrare a stat acolo şi Roxana, prietena lui, dar după o zi e a fost eliberată.

După şase zile Radu a fost dus în penitenciar şi i-a fost pus in vedere ca are mandat de arestare pe 30 de zile. Ieri l-a ridicat poliţia şi l-a dus la aeroport. A contestat prin avocaţi extradarea, dar acestora li s-a refuzat înregistrarea cererii. În tot acest timp, nicio secundă nu s-a pus problema să iîl prezinte în faţa unui judecător. Mandatul a fost semnat joia trecută de ministrul Justitiei, dupa care ministrul a plecat în vacanţă în Mauritius”, a declarat Mihai Mazăre, la România TV.

Întâmplător sau nu, Radu Mazăre a călătorit de la Paris către Bucureşti cu acelaşi avion cu care a venit în ţară şi fiul său. „Da, Răducu a fost în avion, în același avion cu tatăl său. S-a apropiat de el, când s-a dus la toaletă, au schimbat câteva cuvinte. Polițiștii s-au comportat omenos, nu li se poate reproșa ceva”, a mai spus Mihai Mazăre, la România TV.

Citește și...