Raed Arafat, anunț de ultimă oră despre măsurile de relaxare, în contextul pandemiei COVID-19: „A doua decadă a lunii mai”

Publicat: 21/04/2020 | 12:43
Raed Arafat, anunț de ultimă oră despre măsurile de relaxare, în contextul pandemiei COVID-19: „A doua decadă a lunii mai”

În contextul pandemiei de coronavirus din România, șeful DSU, Raed Arafat, a făcut un anunț de ultimă oră. Acesta este de părere că primele măsuri de relaxare ar putea fi luate undeva la jumătatea lunii mai. 

Șeful DSU, Raed Arafat a făcut o precizare de ultimă oră despre măsurile de relaxare, în contextul pandemiei de coronavirus din România. Secretarul de stat îi sfătuiește pe români să rămână în case în continuare și nici să nu se gândească la minivacanța de 1 mai. Cu toate acestea, Arafat susține că s-ar putea începe aplicarea măsurilor de relaxare undeva la jumătatea lunii mai.

COVID-19. Țara care a lansat prima etapă a relaxării restricţiilor antiepidemice

De asemenea, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a menționat faptul că sistemul sanitar din România nu este depășit, pentru moment, iar situația a fost gestionată așa cum a trebuit.

”Cel puțin pe durata acestei stări de urgență, este posibil către sfârșitul ei, dacă situația evoluează cum sperăm să evolueze, să înceapă măsurile de relaxare. Dar suntem dependenți foarte mult de noi. De acceea noi am repetat și am insistat ca lumea să respecte restricțiile chiar dacă sunt foarte greu de respectat, pentru că numai așa putem ieși cu un impact cât mai mic posibil. Deci, dacă totul merge bine, primele măsuri ar putea fi relaxate între prima decadă și a doua decadă a lunii mai.

CITEȘTE ȘI – VICTOR COSTACHE, FOST MINISTRU AL SĂNĂTĂȚII, ANUNȚ TERIBIL: “VÂRFUL PANDEMIEI NU A FOST ATINS! ÎN TOAMNĂ…”

Trebuie să vedem impactul pe sistemul sanitar. Până acum, sistemul sanitar, cu toate probleme lui, a suportat bine, nu a ajuns încă la saturație, nu am ajuns încă să avem lipsă de ventilatoare sau lipsa de paturi de Terapie Intensivă și va trebui să menținem așa. În situația în care relaxezi prea devreme măsurile și crește numărul brusc al cazurilor, automat efectul asupra sistemului sanitar va fi foarte mare și devastator”, a spus Secretarul de Stat, la Antena 3.