Raed Arafat, anunț important pentru populație. Câte ore poți purta o mască de protecție

Publicat: 06/05/2020 | 08:33
Raed Arafat, anunț important pentru populație. Câte ore poți purta o mască de protecție

Din 15 mai, măsurile de restricție se vor relaxa, dar românii trebuie să țină cont de mai multe reguli de protecție. Masca devine obligatorie în locurile publice, mai ales în mijloacele de transport în comun. Raed Arafat, șeful Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, a anunțat că Metrorex lucrează la o modalitate de lucru după ce starea de urgență va expira, în așa fel încât să nu fie aglomerație.

VEZI AICI: CUM SE MULEAZĂ MASCA DE PROTECȚIE PE FAȚĂ. ADRIAN STREINU-CERCEL: ”NU FACEM AȘA, ÎȘI PIERDE VALOAREA!”

Totodată, Raed Arafat a precizat că o mască de protecție poate fi purtată cel mult patru ore, până se umezește.

Metroul lucrează la o modalitate de lucru pentru perioada de după 15 mai. E foarte importantă decalarea programului, pentru a ajuta transportul în comun. NU toată lumea trebuie să vină la muncă la aceeași oră. Pentru reducerea aglomerației, este nevoie și de munca de acasă. Cei care pot face asta, să o facă. Unele ministere o fac deja. Suuplimentăm autobuzele care vin pe o linie aglomerată. Masca va fi obligatorie în transportul public. Distanțarea în interiorul mijloacelor de transport va fi graduală. O mască poate fi purtată până la patru ore, până se umezește”, a spus Raed Arafat, la Realitatea Plus.

AJUTOR. Guvern: România trimite în Republica Moldova un convoi de camioane cu echipamente medicale

Cât va costa o mască de protecție

În prezent, măștile de protecție cu greu pot fi găsite pe piață, mai ales la prețuri rezonabile. Virgil Popescu, ministrul Economiei, dă însă asigurări că situația se va schimba radical în doar câteva zile.

NU RATA: CUM POȚI SĂ-ȚI FACI O MASCĂ CHIRURGICALĂ ÎN PROPRIA CASĂ ȘI DE CE MATERIALE AI NEVOIE

Potrivit acestuia, românii vor putea cumpăra măști de protecție la un preț de aproximativ 2 lei bucata. Măștile ar urma să fie scoase la vânzare în farmacii sau în rețelele de retail.

Mă preocupă ca din 15 mai, odată cu ridicarea stării de urgență, și cu impunerea obligativității purtării măștii în spațiile închise în România, să se găsească măști de protecție în rețelele de retail sau farmacii, unde pot fi cumpărate foarte ușor si să aibă un preț rezonabil.

Mă voi bate ca acest preț să fie în jurul valorii de 2 lei – 2.20, 2.50, dar să fie cu 2 în față. Nu mai vreau ca românii să își cumpere cu 4 sau 5 lei, 6 lei cum se mai găsesc în acest moment în anumite locații. Asta a fost una din problemele importante discutate la întâlnirea de ieri de la Cotroceni. Asigur românii că Ministerul Economiei se va ține de acest obiectiv”, a spus Virgil Popescu.