Raed Arafat, despre bilanțul în creștere al noilor cazuri de CODIV-19! Ce noi măsuri se vor aplica? „Situația nu este sub control”

Autor: Anna Caba
Publicat: 12/07/2020 | 17:39
Raed Arafat, despre bilanțul în creștere al noilor cazuri de CODIV-19! Ce noi măsuri se vor aplica? „Situația nu este sub control”

Epidemia de coronavirus continuă să acapareze România. Bilanțul noilor cazuri de îmbolnăviri a crescut alarmat. În acest context, Raed Arafat și-a exprimat îngrijorarea și a avertizat că sunt luate în calcul aplicarea unor măsuri stricte.

Şeful DSU, medicul Raed Arafat, spune că situaţia nu este deloc sub control în ce priveşte epidemia de coronavirus, iar oamenii nu trebuie să uite de regulile esențiale pe care trebuie să le respecte pentru a se proteja. (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS FACE RAVAGII! NUMĂRUL CAZURILOR DE INFECTARE CU VIRUSUL COVID-19 ESTE MULT MAI MARE DECÂT CEL DECLARAT. „NUMĂRUL ESTE ÎN REALITATE DE 10 PÂNĂ LA 11,8 ORI MAI MARE”)

„Aceste date ne spun că situația este încă într-o dinamică crescătoare, nu este sub control. Apar focare, dar există și transmitere comunitară foarte importantă. Sunt zone mai afectate în acest moment, dar asta nu înseamnă că celelalte sunt scutite, pot și ele oricând să înceapă să aibă mai multe cazuri”, a declarat Raed Arafat, potrivit stiri.tvr.ro.

„Este discutată în acest moment intenția restricționării”

Raed Arafat a tras un semnal de alarmă și a făcut un apel la români să nu uite că virusul încă reprezintă o amenințare serioasă. Acesta a spus că purtarea măștii de protecție și distanțarea socială sunt element esențiale și trebuie respectate pentru a evita o întoarcere la măsuri mult mai stricte. (VEZI ȘI: CÂND AR PUTEA REVENI ROMÂNIA LA STARE DE URGENȚĂ. RAED ARAFAT LĂMUREȘTE ACEST ASPECT)

„Nimeni nu vrea să se întoarcă la restricții, este discutată în acest moment intenția restricționării din nou, dar, ca să nu ajungem la acest lucru, trebuie să aplicăm regulile de distanțare și de purtare a măștii, de evitare a contactului cu persoanele care au risc de transmitere”, a mai spus Arafat.

Şeful DSU a vorbit și despre faptul că odată cu creşterea numărului cazurilor noi de coronavirus, se va mări şi numărul bolnavilor de Terapie intensivă, acest lucru punând presiune pe sistemul sanitar.