Raed Arafat, despre munca de acasă: se va întâmpla și după 15 mai! În ce condiții

Publicat: 06/05/2020 | 08:31
Raed Arafat, despre munca de acasă: se va întâmpla și după 15 mai! În ce condiții

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat că, în ciuda ridicării stării de urgență, după 15 mai, măsurile de protecție vor persista. Astfel, oameni care vor putea să lucreze de acasă vor continua să meargă pe această variantă. (CITEȘTE ȘI: SE DESCHID MALL-URILE DUPĂ 15 MAI? RĂSPUNSUL LUI RAED ARAFAT)

Arafat a explicat că una dintre marile mize ale autorităților este să evite aglomerarea în cadrul transportului public. (AFLĂ AICI: ATENȚIE, ROMÂNI! RAED ARAFAT A FĂCUT ANUNȚUL: „15 SEPTEMBRIE ESTE DATA”)

„Nu va fi ca înainte de pandemie, va fi o stare de alertă cu măsuri compensatorii. Virusul va exista printre noi în continuare. Relaxarea se va face în mod gradual. La toamnă e posibil să revină COVID-19 din nou, poate chiar sub o formă mai agresivă, nu știe nimeni. După 15 mai nu vor fi deschise teatrele, cinematografele, meciurile spotive vor fi fără spectatori. Încurajăm folosirea video-conferințelor, lucrul la domiciliu, decalarea muncii, să nu lucrezi toți în același timp. Vrem să reducem aglomerarea transportului public.

NU RATA: RAED ARAFAT, PRECIZĂRI LEGATE DE MĂSURILE DE RELAXARE: ”RELAXĂM ANUMITE MĂSURI, LA ALTELE NU TREBUIE SĂ NE GÂNDIM CĂ RENUNȚĂM”

Se lucrează pe un set de măsuri referitoare la deschiderea saloanelor de înfrumusețare, cabinetelor stomatologice. Vorbim de acum înainte de programare. Nu vor mai exista săli de așteptare. Vor fi măsuri epidemiologice la intrare în cabinet. Ni se va lua temperatura la intrarea în cabinet. Lucrărtorii din cabinete vor trebui să poarte echipmanet, inclusiv mască”, a spus Raed Arafat, la Realitatea Plus.