Răsturnare de situație! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Radu Mazăre în Madagascar

Publicat: 10/05/2019 | 16:32
Răsturnare de situație! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Radu Mazăre în Madagascar

MAE român știa că Madagascarul este gata să-l extrădeze pe Radu Mazăre, dar nu a răspuns nici solicitării oficiale privind eliberarea unei copii după mandatul internațional de arestare pentru a-l extrăda, a declarat la RFI, Serge Rameau, consul general onorific al Madagscarului la București.

”După condamnarea domnului Mazare am fost convocat de ministrul de externe al Madagascarului, care mi-a cerut explicații, pentru că acolo nimeni nu înțelegea cine e dl Mazăre, de ce a venit în țara noastră, etc. I-am explicat toată situația iar el mi-a explicat că nu avem un acord de extrădare cu România. Am răspuns că România este membră UE și că lucrurile trebuie făcute în mod convenabil, cu respectarea legilor. El mi-a răspuns că din punct de vedere judiciar este dispus să dea Cezarului ce e al Cezarului, dar că are nevoie de copia mandatului internațional de arestare. Eu atunci m-am întors în România, am făcut o notă verbală către MAE român și am cerut copia mandatului, pentru că nu am vrut să mi se reproșeze ceva ulterior, să nu fim acuzați de obstrucționare. Așadar România știa că Madagascar era gata să coopereze, dar era nevoie de acest document. Nu am primit nici până azi un răspuns”, a declarat Serge Rameau, potrivit mediafax.ro. (CITEȘTE ȘI: RADU MAZĂRE, DAT DE GOL CHIAR DE CĂTRE IUBITA LUI! ROXANA LE-A SPUS POLIȚIȘTILOR CE FĂCEA DE FAPT ÎN MADAGASCAR)

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a declarat că au ajuns documentele de la Curtea de Apel București și de la ÎCCJ documente care atestă îndeplinirea condițiilor pentru a fi solicitată extrădarea lui Radu Mazăre și că procedura va fi demarată în regim de urgență.

„Confirm că astăzi, 10 mai, la ora 13:15, Ministerul Justiției a primit de la instanțele competente, respectiv Curtea de Apel București și ÎCCJ documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condițiilor legale pentru a se solicita extrădarea lui Radu Ștefan Mazăre”, a declarat Ana Birchall, la sediul Ministerului Justiției. (CITEȘTE ȘI: CE SPUNE MINISTRUL JUSTIȚIEI DESPRE CAPTURAREA LUI RADU MAZĂRE: ”NU EXISTĂ NICIO SOLICITARE”)

Radu Mazăre a fost capturat, săptămâna aceasta, de către autoritățile din Madagascar, el urmând să execute un mandat de arestare de 6 zile. (CITEȘTE ȘI: IUBITA LUI RADU MAZĂRE, DUSĂ LA SECȚIE PENTRU AUDIERI! DE CE A FOST ACUZATĂ FEMEIA)

Fostul edil are de executat o condamnare definitivă: judecătorii instanţei supreme l-au condamnat, în 8 februarie, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanţei. Radu Mazăre a fost acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje şi faleze din Constanţa), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.

Citește și...