Răsturnare de situație în cazul ”Caracal”. Au fost chemați la audieri chiar în această dimineață

Publicat: 14/10/2019 | 10:02
Răsturnare de situație în cazul ”Caracal”. Au fost chemați la audieri chiar în această dimineață

Parchetul General a deschis, în urma unei sesizări depuse de Alexandru Cumpănaşu, un dosar penal in rem privind modul în care specialiștii INML au analizat oasele găsite de anchetatori în cazul Caracal. În cauză sunt cercetate infracțiunile de favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu.

Medicii legişti care s-au ocupat de cazul Caracal au fost chemaţi luni la audieri la IGPR. Ei trebuie să dea explicaţii despre probele ADN din butoi şi din lizieră, informează stiripesurse.ro.

„Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică se află în lucru un dosar penal format ca urmare a unei sesizări privind nereguli în modul de întocmire a analizei ADN de către specialiştii din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală, ca urmare a expertizei dispuse privind dispariţia minorei Alexandra Măceşanu. Urmărirea penală a fost începută in rem pentru infracţiunile de favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 din Codul penal şi abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 din Codul penal”, a transmis Parchetul General.

Alte rămășițe umane

Criminaliștii au găsit în liziera pădurii din Caracal, de unde au mai fost ridicate rămășițe umane, la indicațiile lui Gheorghe Dincă, mai multe fragmente care par a fi osoase. Acestea vor fi trimise către DIICOT, pentru cercetări. Echipele au fost alertate cu privire la probe prin apel 112.

„În urma unui apel prin 112, polițiști criminaliști și de investigații criminale s-au deplasat la fața locului. Au fost ridicate fragmente mici, posibil osoase, acestea urmând a fi înaintate către DIICOT, în vederea continuării cercetărilor”, a precizat Alexandra Dicu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, probele au fost ridicate în cursul zilei de sâmbătă, în urma unui apel la 112. Locul în care au fost găsite fragmentele este liziera pădurii de unde au mai fost ridicate rămășițe umane, la indicațiile lui Gheorghe Dincă. Cercetările vor fi declinate de la Poliția Olt către DIICOT, iar probele vor fi trasmis INML pentru a stabili dacă sunt rămășițe umane sau de natură animală, au precizat aceleași surse.

 

Citește și...