Răzvan Burleanu: „Am mari îndoieli că Liga 1 se mai poate termina pe teren!”

Publicat: 25/07/2020 | 11:02
Răzvan Burleanu: „Am mari îndoieli că Liga 1 se mai poate termina pe teren!”

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a  declarat că este sceptic în privința șanselor ca acest sezon fotbaalistic al Ligii 1 să se încgeie pe teren. Declarația președintelui FRF a fost făcută în contextul în care tot mai multe cluburi se confruntă cu tot mai multe cazuri de coronavirrus.

„Cu siguranţă asta ne-am dorit încă de la bun început, competiţiile să se termine pe teren, dar în momentul de faţă am mari îndoieli că Liga I se mai poate încheia pe teren, luând în calcul toate aceste cazuri pe care le avem şi care vedem că de la zi la zi cresc. Şi când spun că am mari îndoieli că această competiţie se mai poate termina pe teren, mă refer fără ca integritatea sportivă să nu aibă de suferit, fără ca sănătatea jucătorilor să nu aibă de suferit”, a declarat Răzvan Burleanu.

Președintele FRF a mai spus că nu este în măsură să dea un răspuns în privința desemnării unei campioane în cazul în care sezonul se va încheia mai devreme.

„Nu am un răspuns la această întrebare, eu am solicitat în repetate rânduri Ligii Profesioniste de Fotbal şi cluburilor de liga I să se întâlnească într-o Adunare Generală şi să stabilească scenariile pentru orice situaţie în care s-ar afla, de aceea în momentul de faţă avem această incertitudine, nimeni nu ştie în momentul de faţă cine va merge în Europa League dacă se va opri campionatul, cine va merge în Champions League şi cine va retrograda. Eu am solicitat LPF să ia în calcul toate aceste variante. Prin urmare tot Liga Profesionistă de Fotbal şi cluburile trebuie să decidă acest lucru, numai că în momentul de faţă cu siguranţă vor fi şi foarte multe cluburi nemulţumite”, a conchis Răzvan Burleanu.

Vă reamintim că din cauza cazurillor de coronavirus, meciurile formațiilor Dinamo, CFR Cluj și Universitatea Craiova nu vor avea loc în acest weekend.