Răzvan Burleanu, avertisment pentru cluburile din Liga 1: „Cu siguranţă vom avea dificultăţi financiare!”

Publicat: 09/08/2020 | 06:52
Răzvan Burleanu, avertisment pentru cluburile din Liga 1: „Cu siguranţă vom avea dificultăţi financiare!”

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a declarat că se așteaptă ca în noul sezon competițional al Ligii 1 care va debuta pe 22 august echipele să se confrunte cu mari probleme financiare, motiv pentru care a recomandat cluburilor să fie precaute pentru a menţine stabilitatea financiară „sensibilă”.


BILETUL ZILEI » „SPORTUL REGE” ESTE LA PUTERE ȘI ASTĂZI!    

„Cu siguranţă vom avea dificultăţi financiare. Trebuie să fii nebun să crezi că situaţia de dinainte de criză va fi aceeaşi. Când vorbim de pierderi, în primul rând nu au mai putut avea aceleaşi venituri din ticketing. În acelaşi timp, cheltuielile pentru cluburile noastre au crescut în această perioadă cu aceste măsuri sanitare. Şi această fereastră de transferuri va fi influenţată. Ne aşteptăm ca banii care vor fi în piaţă să fie mult mai puţini decât în fereastra de transferuri din anul anterior. Prin urmare, trebuie cu mare atenţie să gestionăm această situaţie. Noi invităm cluburile să fie precaute în următoarea perioadă, astfel încât să menţinem această stabilitate financiară, care este una destul de sensibilă. Dacă în primăvară nu am fi extins termenul pentru licenţieri acum am fi avut mult mai multe cluburi care nu şi-ar fi luat licenţa de Liga 1”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

La startul ediției viitoare a Ligii 1 se vor alinia echipele CFR Cluj, Universitatea Craiova, Astra Giurgiu, FC Botoșani, FCSB, Gaz Metan Mediaș, Viitorul Constanța, FC Hermannstadt, Sepsi OSK Sf. Gheorghe, Academica Clinceni, FC Voluntari, Poli Iași și Dinamo București, formații care s-au clasat în această ordine pe locurile 1-13 ale acestui campionat, UTA și FC Argeș, echipe care s-au clasat pe primele două locuri ale play-off-ului de promovare a Ligii secunde, urmând ca a 16-a echipă a campionatului viitor să se decidă între Chindia Târgoviște, ultima clasată în play-out-ul Ligii 1 și CS Mioveni, formație ce a ocupat locul 3 în liga secundă.