Răzvan Burleanu: „Contra are obiectiv câştigarea grupei!”

Publicat: 24/01/2018 | 16:00
Răzvan Burleanu: „Contra are obiectiv câştigarea grupei!”

Imediat după tragerea la sorţi a grupelor Ligii Naţiunilor, Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a declarat că deşi România are parte de adversari redutabili obiectivul triolorilor rămâne acela de a ocupa prima poziţie în clasament la finalul acestei faze a competiţiei.Răzvan Burleanu spune că este foarte important că România face parte dintr-o grupă de patru echipe. 

„Partea bună e că am picat într-o grupă de 4, ceea ce înseamnă că avem mai multe meciuri în faţa suporterilor. Partea mai puţin bună este că am picat într-o grupă grea, cu singura echipă calificată la Campionatul Mondial. Obiectivul ramâne acelaşi, să câştigăm grupa. Fiecare trebuie să fie foarte încrezător în şansele noastre. Am încredere totală în Contra. Sigur, aceasta este garanţia şi promisiunea noastră, ne calificăm la EURO. Asta e promisiunea făcută de antrenor şi jucători”, a declarat Răzvan Burleanu la ProTV.

La tragerea la sorţi de astăzi din Elveţia de la Lausanne, reprezentativa României a fost repartizată în grupa 4 a Ligii C din cadrul Ligii Naţiunii, alături de selecţionatele Serbiei, Muntenegrului şi Lituaniei.

Datele partidelor din cadrul grupei a IV-a sunt  6-8 septembrie, 9-11 septembrie, 11-13 octombrie, 14-16 octombrie, 15-17 noiembrie şi 18-20 noiembrie, ţintarul urmând a fi stabilit în perioada imediat următoare.

În seria României (Liga C), câştigătoarele celor patru grupe alături de cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor fi în a treia urnă valorică pentru tragerea la sorţi a preliminariilor EURO 2020. Celelalte echipe vor fi în urna a patra valorică. Preliminariile EURO 2020 se vor desfăşura în perioada martie-noiembrie 2019. Cel mai bine clasate echipe în cele patru grupe din Seria C a Ligii Naţiunilor, care nu s-au calificat deja la EURO 2020 prin intermediul preliminariilor, merg în play-off-ul Ligii Naţiunilor (martie 2020). Cele 4 echipe din play-off vor disputa semifinale într-o singură manşă (pe terenul echipei cu linie de clasament mai buna în grupele Ligii Naţiunilor), iar finalistele se vor duela într-o singura manşă (gazda va fi trasă la sorţi). Câştigătoarea se califică la EURO 2020.

 Cristi P.                       

Citește și...