Răzvan Burleanu: „În noul sistem play-out-ul va fi mai animat!”

Publicat: 06/08/2020 | 17:10
Răzvan Burleanu: „În noul sistem play-out-ul va fi mai animat!”

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a declarat astăzi  după decizia de majorare a numărului de echipe de la 14 la 16 din Liga I începând cu sezonul 2020-2021, că în noul sistem vor retrograda direct două echipe în timp ce alte două vor merge la baraj cu echipele clasate pe locuriel 3-4 în Liga secundă.

Totoată, Burleanu a precizat că noul sezon competițional va oferi la finalul sezonului 2020-2021 şansa unei formaţii din play-out de a juca în cupele europene în urma unui baraj cu o grupare din play-off.

„În ceea ce priveşte finalul sezonului 2020-2021 vom avea o schimbare a sistemului de retrogradare/promovare. Aşadar vom avea 2 echipe retrogradate direct din Liga I şi 2 echipe care vor merge la baraj. Ceea ce presupune implicit că din Liga a II-a vom avea 2 echipe promovate direct şi 2 care vor disputa baraj. De asemenea, vom introduce o miză în play-out unde nu va mai fi doar o luptă pentru evitarea retrogradării, ci inclusiv vom oferi posibilitatea de a calificare în cupele europene. Pentru acest lucru vom avea un baraj între ocupanta locului 7 şi ocupanta locului 8 din play-out (n.r. – locurile 1 şi 2 ale clasamentului play-out-ului). Deci cele mai bune echipe din play-out vor disputa un baraj într-o singură manşă pe terenul echipei mai bine clasate. Învingătoarea va disputa un nou baraj cu ultimul loc calificabil în cupele europene”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Așa cum v-am informat, ediția 2020/2021 va pleca la start pe 22 august cu 16 echipe. Vă reamintim că singurul club din Liga 1 care s-a împotrivit sistemului cu 16 echipe a fost FC Botoșani.