Răzvan Burleanu: „Reluarea fotbalului va avea un impact major asupra societăţii!”

Autor:
Publicat: 11/04/2020 | 19:50
Răzvan Burleanu: „Reluarea fotbalului va avea un impact major asupra societăţii!”

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a declarat că prin reluarea competiţiilor fotbalul poate contribui la ieşirea din anxietatea socială precum şi la relansarea economiei după încheierea pandemiei de coronavirus.

Președintele FRF a declarat că există  varianta ca Liga 1 să fie reluată chiar pe 27 mai.

„Reluarea fotbalului va avea un impact major asupra societăţii. Ţinând cont de rolul pe care fotbalul îl are în societatea noastră şi de impactul lui în economia României, vom continua să fim un partener al statului şi să contribuim la repornirea economiei. Impactul estimat al fotbalului în România este astăzi în valoare de 740 milioane de euro, prin contribuţie directă la economia naţională (183 mil. euro), economii în sistemul de sănătate (503.2 mil. euro) şi beneficii sociale (53.8 mil euro). Implicit, vom aduce, ca şi până acum, o contribuţie semnificativă la parcursul întregii societăţi, pentru că fotbalul înseamnă valoare adăugată şi prin prisma valorilor sociale şi comunitare. Prin reluarea competiţiilor putem să contribuim la ieşirea din anxietatea socială. Acest lucru îl putem face în primă fază chiar dacă nu vom permite spectatorilor să fie prezenţi pe stadioane”, a afirmat Răzvan Burleanu într-un comunicat remis mass-media pe site-ul oficial al FRF.

După cum bine știți toate competițiile organizate sub egida FRF sunt suuspendat din cauza pandemiei de coronavirus. La începutul acestei săptămâni, președintele României a anunțat că starea de urgență pe teritorul țării se va prelungi cu o lunăă începând cu 15 aprilie, ceea ce însemană că nicio competiție nu va putea fi reluată înainte de data de 16 mai.