RB Leipzig ținută în șah pe „Red Bull Arena” de FC Koln!

Autor: Cristian P
Publicat: 28/05/2020 | 11:48
RB Leipzig ținută în șah pe „Red Bull Arena” de FC Koln!

RB Leipzig nu a profitat de eșecul pe care Borussia Dortmund l-a înregistrat în intermediara din Bundesliga în derby-ul cu Bayern Munchen, scor 1-0, ratând astfel șansa de a-i egala la puncte pe „galben-negri”.

În duelul din runda a 28-a, RB Leipzig nu a reușit decât o remiză, scor 2-2 (1-1) pe teren propriu cu FC Koln. În urma acestui semieșec, RB Leipzig a acumulat 55 de puncte și a rămas pe locul 3 la două lungimi în spatele lui Dortmund și la 9 puncte de Bayern Munchen.

De altfel, etapa a intermediară din Bundesliga, a 28- a adus o singură clarificare, Bayern Munchen mărindu-și ecartul în fruntea clasamentului față de Dortmund la șapte lungimi. Cu 7 puncte avans față de „galben-negri” și 9 față de RB Leipzig, șansele ca Bayern să mai piardă titlul în Bundesliga sunt foarte mici, din acest sezon competițional râmânând de disputat șase etape.

Dacă Bayern pare a se fi desprins în câștigătoare, în schimb lupta pentru locul 2 sse anunță a fi una extrem de interesantă pe acest final de sezon, urmând a se da în patru echipe. Pe lângă Dortmund și RB Leipzig, echipe care se află pe locurile 2 și 3 cu 57 respectiv 55 de puncte, în această luptă vor conta și Monchengladbach și Leverkusen, ambele având 53 de puncte.

Rezultate etapa a 28-a Bundesliga 
Borussia Dortmund – Bayern Munchen 0-1
Frankfurt – Freiburg 3-3
Werder Bremen – Monchengladbach 0-0
Leverkusen – Vfl Wolfsburg 1-4
Leipzig – Hertha 2-2
Union Berlin – Mainz 1-1
Hoffenheim – Koln 3-1
Augsburg – Paderborn 0-0
Dussedorf – Schalke 2-1

Citește și...