Reacția lui Brigitte Sfăt după ce Simona Halep a fost umilită de publicația Charlie Hebdo. “Această nesimțire…”

Publicat: 15/06/2018 | 11:13

Simona Halep, câștigătoarea ultimului turneu feminin de la Roland Garros, a fost ținta unei caricaturi rasiste a publicației Charlie Hebdo, după succesul de la Paris, care a avut loc în weekendul trecut. Hebdomadarul scris alături de caricatură: „O româncă a câștigat Roland Garros: „Fier vechi, fier vechi”. Situația a enervat-o la culme pe Brigitte Sfăt, care a răbufnit pe contul personal de socializare.

Această nesimţire a francezilor, chiar dacă este caricatură, în care indirect suntem făcuţi ‘tigani’, vânzători de fier vechi, nu este penalizată şi s-a acceptat a fi publicată, în schimb gluma lui Ilie în legătură cu Serena – ‘ciocolată cu lapte’ a fost scump taxată în special de ATP. Ruşine! Îţi mulţumesc, Simona! Sunt mândră că sunt român!, a scris Brgitte Sfăt pe Facebook.

Revista de satiră Charlie Hebdo a publicat de-a lungul timpului mai multe caricaturi și articole controversate, fiind ținta unui atac terorist care a șocat mapamondul în 2015, atunci când 12 jurnaliștii ai redacției au fost împușcați.

Citește și...