Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip dorm în paturi separate de peste 70 de ani. Motivul este unul bizar

Publicat: 01/09/2019 | 13:01
Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip dorm în paturi separate de peste 70 de ani. Motivul este unul bizar

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au căsnicie care se întinde pe mai mult de șapte decenii. Sunt verișori de gradul al treilea – prin regina Victoria – și s-au întâlnit atunci când erau foarte tineri. Logodna lor a fost anunțată public la 10 iulie 1947, iar prințul Philip și Elisabeta s-au căsătorit printr-o ceremonie la Westminster Abbey – înregistrată și difuzată de radio BBC – urmărită de 200 milioane de oameni din întreaga lume.

Totuși, cei doi soți… nu au dormit niciodată în paturi separate, ceea ce poate da naștere unor mari semne de întrebare. Însă este vorba doar despre o ciudată… tradiție nobiliară, iar Philip și Elisabeta nu au putut să o încalce. Lady Pamela Hicks, verișoara Prințului Philip, a declarat că această tradiție are o vechime îndelungată, membrii elitei sociale fiind obligați, practic, să doarmă în camere separate.

„În Anglia, clasele sociale superioare au întotdeauna dormitoare separate. Nu vrei să fi deranjat de sforăieli sau cineva să-și pună un picioar peste tine. Când te simți confortabil, din când în când mai împarți și camera cu partenerul. E extraordinar să poți alege”, a mărturisit Lady Pamela Hicks.

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip

Marele diamant alb „Koh I noor”, cunoscut şi ca „Muntele de lumină”

Puțini știu de unde vine diamantul de pe coroana pe care o poartă regina Elisabeta a II-a! Dar, se pare, ar fi vorba și de un bluestem legat de diamantul uriaș. Între India și Marea Britanie există un conflict diplomatic de mulți ani în jurul unei bijuterii aparte: diamantul Koh-i-Noor. Pentru mulţi indieni, pierderea Koh-i-Noor-ului este simbolul subjugării Indiei puterii coloniale britanice.

Marele diamant alb „Koh I noor”, cunoscut şi ca „Muntele de lumină”, împodobeşte, astăzi, coroana Reginei Elisabeta a II-a. Bijuteria are una dintre cele mai fascinante poveşti care începe în secolul al XIV-lea, când a fost descoperită – potrivit legendei – în minele Golcondei din India, scrie playtech.ro.

Multe secole, diamantul a decorat turbanul Raja al Dinastiei Malwa. Aceeaşi legendă spune că primul proprietar al pietrei a fost un erou al epocii indiene Mahabharata, din Karna. Prin urmare, există o credinţă în rândul poporului că atunci când bijuteriei Koh I Noor i se schimbă proprietarul, statul va fi înrobit. Aşa s-a întâmplat în 1304, când Malwa a fost câştigată de Sultanul din Delhi, Ala-ud-Din, şi, cum era de aşteptat, şi-a arogat faimoasa bijuterie. Diamantul a fost martor mut al mai multor dinastii: Dinastia Marilor Moguli, Dinastia iraniană Afsharid, Dinastia afgană Durrani – în toate timpurile fiind considerat un simbol al puterii. Nu de puţine ori s-a intrat în posesia lui prin războaie sângeroase.