Reguli noi anunțate de FRF la reluarea sezonului în Liga 1 și Liga 2!

Autor: Cristian P
Publicat: 22/05/2020 | 15:25
Reguli noi anunțate de FRF la reluarea sezonului în Liga 1 și Liga 2!

Federația Română de Fotbal a anunțat în mod oficial că a decis să aprobe modificarea numărului de înlocuiri permise în timpul duelurilor di Liga 1 și Liga a 2 care se vor juca la reluarea sezonului competițioal care este interrupt în acest moment din cauza pandemiei de coronavirus care a cuprins întreaga lume.

„În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de Urgenţă FRF a luat mai multe decizii în vederea reluării competițiilor Liga 1 și Liga 2. Având în vedere modificarea temporară a Legilor Jocului aprobată de IFAB la propunerea FIFA, Comitetul de Urgență al FRF a decis ca până la finalul sezonului 2019/2020, echipele participante în competițiile Liga 1 și Liga 2 să poată efectua un număr de 5 înlocuiri pe toată durata desfășurării jocului. Pentru a nu fi afectată cursivitatea jocului, acestea vor fi realizate în cel mult trei momente de întrerupere a partidei. Regula celor 5 schimbări permise pe durata unui joc a fost testată în cadrul calificărilor pentru viitoarea ediție a Campionatului European U21, care au debutat în toamna anului trecut”, se arată într-un comunicat posstat pe site-ul oficial al FRF.

Totodată, pe lângă suplimentarea schimbărilor de la trei la cinci în timpul unui meci, FRF a aprobat și mărirea numărului de jucători care vor fi trecuți pe foaia de joc de la 18 la 20.

„Pentru sezonul competițional 2019/2020 cluburile de fotbal participante la campionatul național Liga 1 pot înscrie în raportul arbitrului un număr maxim de 20 de jucători, dintre care 9 jucători de rezervă, cu obligația de a înscrie în raportul de arbitraj un număr minim de 8 jucători formați la nivel național”, precizează FRF.

Data oficială avansată pentru reluarea Ligii 1 este 12 iunie în timp ce pentru Liga a 2-a s-a avansat data de 4 iulie, promovarea în prima ligă urmând a se juca în cinci echipe.

Citește și...