Reprezentantele României în Europa League intră astăzi în competiție!

Publicat: 27/08/2020 | 10:41
Reprezentantele României în Europa League intră astăzi în competiție!

Cele trei reprezentante ale României în Europa League intră astăzi în competiție, urmând a lupta pentru calificarea în turul al doilea.

Ziua europeană a românilor în această întrecere va fi deschisă de FC Botoșani. Cea de-a treia reprezentantă a României în Europa League, după Universitatea Craiova și FCSB, va avea parte și de cea mai grea misiune în încercarea de a accede în faza următoare a competiției. La cea de-a doua participare din istorie în Liga Europa, după cea din 2015 când a fost eliminată de puternica Legia Varșovia, formația pregătită de Marius Croitoru va lupta de la ora 17:00 în direct la Digi Sport și Look pentru accederea în umrătorul tur cu Ordabasy în Kazahstan.

Oltenii luptă pentru calificare în Georgia!

De la ora 20:00 în scenă va intra Universitatea Craiova care vor lupta la Tbilisi pe „Mikheil Meskhi Stadium” cu Lokomotiv pentru calificarea în turul doi preliminar al Europa League, meciul fiind în direct pe Digi Sport și Look. Adversara trupei pregătite de Cristiano Bergodi are în palmares trei cupe ale Georgiei, fiind un adversar inferior oltenilor din toate punctele de vedere, valoarea lotului fiind potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.de de 4,3 milioane de euro. Formația lui Giorgi Chiabrishvili este pe locul 6 în întrrecerea internă în acest moment cu 13 puncte cucerite în 10 meciuri, și nu are decât o victorie în ultimele opt meciuri oficiale, în care a mai bifat și trei remize dar și patru eșecuri.

FCSB, mare favorită cu armenii de la Shirak!

Ziua românilor în Europa League va fi închisă pe „Național Arena” de FCSB, „roș-albaștrii” urmând a lupta cu FC Shirak, de la ora 21:30 pe „Național Arena”, partida fiind în direct la Look.  Campioană națională de patru ori în Armenia, în anii 1992, 1994, 1999 și 2012, FC Shirak nu este o prezență constantă în preliminariile cupelor europene, ultima participare în Europa League fiind în urmă cu trei ani. Atunci adversara „roș-albaștrilor” era eliminată încă din runda inaugurală a preliminariilor, după un „general” 2-4 cu ND Gorica.

FCSB ar fi plecat cu prima șansă la calificare chiar dacă meciul s-ar fi disputat în Armenia având în vedere diferența de valoare existentă între cele două formații. Faptul că acest duel se va decide la București constituie un mare atuu pentru „roș-albaștri” care sunt clar favoriți la accederea în următoarea fază a competiției în care Gigi Becali vizează o prezență în grupe.