REZULTATE BAC 2014! Află aici primele cifre ale examenului de anul acesta! Vezi cu ce medie promovezi BAC-UL

Publicat: 06/07/2014 | 12:12
REZULTATE BAC 2014! Află aici primele cifre ale examenului de anul acesta! Vezi cu ce medie promovezi BAC-UL

Emotii mari pentru elevii care au sustinut anul acesta examenul de Bacalaureat. Acestia vor primi rezultatul final pe 7 iulie, iar in aceeasi zi se pot depune contestatiile.

Ministerul Educatiei Nationale publica luni, pe edu.ro, REZULTATE BAC 2014. In aceeasi zi se depun contestatiile (între orele 12.00 si 16.00), iar pe 11 iulie vor fi afisate rezultatele finale. Dupa incheierea probelor din cadrul examenului de bacalaureat si dupa evaluarea si notarea tuturor lucrarilor scrise, se comunica REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2014 pentru toti candidatii.

BAC 2014

Potrivit metodologiei de organizare a examenului pentru fiecare candidat care a obtinut cel putin nota 5 (cinci) la toate probele scrise de examen, se calculeaza media generala de bacalaureat ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, din notele obtinute la respectivele probe. Nu se calculeaza media generala de bacalaureat pentru candidatii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminati de la o proba.

Citeste si

BAC 2014! Cele mai tari perle din lucrarile elevilor, in aceasta sesiune! „Oricum mori de foame cu cultura, ce dracu…”

BAC 2014 – Astrele iti spun ce rezultate vei avea la BAC in functie de zodia in care te-ai nascut!

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2014: CU CE MEDIE PROMOVEZI BAC-ul

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2014 Examenul de bacalaureat se considera promovat de catre absolventii de liceu care indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) au sustinut probele de evaluare a competentelor prevazute in prezenta metodologie la art. 41, alin. (1), lit. A., B.,C., D.
b) au sustinut toate probele scrise prevazute in prezenta metodologie la Art.41, alin. (1) lit. E. si au obtinut cel putin nota 5 la fiecare dintre acestea;
c) au obtinut cel putin media 6 la probele scrise precizate la alin. Art. 41, alin. (1) lit. E.
(5) Candidatul care, la una din probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse se considera ca nu a sustinut proba respectiva.
(6) Media notelor la probele scrise, mentionata la alin. (4), punctul c), se calculeaza ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire. Aceasta reprezinta media generala a candidatului la examenul de bacalaureat.
(7) Candidatul care îndeplineste, cumulativ, conditiile precizate la alin. (4) este declarat „reusit”.
(8) Pentru candidatii care obtin media generala 5,99, media generala se rotunjeste la 6,00.

L.L