REZULTATE BAC 2018, sesiunea de toamna. Primele note vor fi publicate pe EDU.RO

Publicat: 25/08/2018 | 15:14
REZULTATE BAC 2018, sesiunea de toamna. Primele note vor fi publicate pe EDU.RO

REZULTATE BAC 2018, sesiunea de toamna. Au mai rămas patru probe de susținut de candidați în cea de-a doua sesiune a examenului maturității. Iar sâmbătă, 1 septembrie, ei vor afla rezultatele obținute. Primele note de la Bacalaureat 2018, sesiunea de toamnă, vor fi afișate prima dată pe bacalaureat.edu.ro, până la ora 12:00. Ulterior, ele vor fi disponibile și la avizierele din centrele de examen.

Citește și: REZULTATE BACALAUREAT 2018. Afla aici informatii noi despre NOTE! Ce se intampla daca media ta este 5,99?

REZULTATE BAC 2018, sesiunea de toamna. Primele note vor fi afișate pe EDU.RO

REZULTATE BAC 2018, sesiunea de toamna. Cei 45.052 de elevi care s-au înscris la bacalaureatul din toamna acestui an vor primi rezultatele în prima zi din luna lui Răpciune, așa cum e denumită în tradiția populară luna septembrie. Atunci, primele note vor fi făcute publice pe site-ul oficial al Ministerului Educației și, foarte important de reținut: contestațiile se depun în aceeași zi, respectiv, 1 septembrie, între orele 12:00 – 16:00. Lucrările celor nemulțumiți de cum au fost notați vor fi corectate de o a doua comisie în perioada dintre 2 și 5 septembrie, iar pe 6 septembrie vor fi  afișate rezultatele finale la BAC 2018, sesiunea de toamnă.

REZULTATE BAC 2018, sesiunea de toamna – notele pe județe

Pe pagina special creată pentru examenul maturității pe site-ul Ministerului Educației, respectiv bacalaureat.edu.ro, va fi publicată harta cu judeţe, unde vor putea fi aflate notele de la BAC 2018, sesiunea de toamnă. Pentru a vedea ce rezultate ai obținut, accesezi bacalaureat.edu.ro, alegi judeţul în care ai susţinut examenul şi, ulterior, ai la alegere trei variante.

Exemplu pentru un candidat care a dat bacalaureatul în județul Buzău: După ce va da click pe numele județului, acesta va putea opta pentru una dintre variantele de mai jos:

  1. Tastează bacalaureat.edu.ro
  2.  Pe site-ul Ministerului Educației va fi publicată harta cu judeţele care cuprind listele notele la BAC 2018, sesiunea de toamnă.
  3. Ca să vezi ce rezultate ai obținut, accesezi judeţul în care ai susţinut examenul şi după aceea ai la alegere trei variante:

     3.1. Exemplu pentru un candidat care a dat bacalaureatul în județul Buzău:

    După ce va da click pe numele județului, acesta va putea opta pentru una dintre variantele de mai jos:

a) Rezultate pe judeţ;

b) Rezultate pe unităţi de învăţământ;

c) Centre de examinare;

4. De asemenea, un absolvent de liceu poate să își caute notele şi după judeţ, nume, prenume.

Un aspect important de menționat este faptul că există posibilitatea ca motorul de căutare al edu.ro să se blochează constant din cauza numărului mare de accesări. De altfel, acest lucru s-a petrecut și în anii anteriori.

Citește și: Facultati cu admitere pe baza de dosar in Bucuresti

REZULTATE BAC 2018, sesiunea de toamna. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin la probele scrise.
REZULTATE BAC 2018, sesiunea de toamna. Candidații sunt eliminați din examen dacă sunt prinși că vorbesc între ei sau cu persoane din exteriorul sălii, transmit ori schimbă între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

REZULTATE BAC 2018, sesiunea de toamna. Drept consecință, ei nu vor mai putea să participe la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. În plus, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

Citește și...