Rodica Vasile, o tânără de 29 de ani, a murit după ce a făcut o operație estetică într-o clinică privată din București

Publicat: 15/09/2018 | 09:50

Rodica Vasile, o mămică de 29 de ani, a plătit cu viața, după ce a mers într-o clinică privată din Capitală, unde o echipă de specialiști i-au făcut o intervenție estetică. Este vorba de o operație de lipoaspirație, nu s-a mai trezit din anestezie și a intrat în stop cardio-respirator. Medicii nu-şi explică ce s-a întâmplat, dar familia tinerei suspectează că ar avea legătură cu anestezia care i s-a făcut, potrivit observator.tv. Parchetul a deschis dosar de ucidere din culpă.

Rodica Vasile, o tânără de 29 de ani, a murit după ce a făcut o operație estetică

Rodica Vasile avea 29 de ani și un fiu de 14, care acum a rămas orfan de mamă. Tânăra lucra la un restaurant din Londra şi recent s-a întors în București ca să își facă operația de lipoaspirație. Înainte de intervenția chirurgicală, doctorii de la clinica privată pe care a ales-o i-au făcut înainte analize de sânge, o electrocardiogramă şi o radiografie pulmonară. Rezultatele analizelor nu le-a dat de bănuit că ar fi vreo problemă.

“Au zis că operația a reușit, dar nu își revine din anestezie”, a declarat mama tinerei, conform observator.tv.

Din nefericire, după intervenția estetică, Rodica Vasile a intrat în stop cardiorespirator. În ciuda faptului că medicii au resuscitat-o timp de două ore, inima ei nu a mai vrut să pornească.

“După ce a murit, a venit doctorul și asistentele și mi-au dat lire sterline în valoare de 45 de milioane (n.r.: 4.500 de lei)”, a povestit mama Rodicăi Vasile.

Atât ar fi costat intervenţia. Mama şi iubitul italian al tinerei au o bănuială. Femeii i-a fost făcută înaintea operaţiei o anestezie intravenoasă. Tânăra nu îi spusese mamei sale adevărul despre operație, ci că merge să își trateze nişte dureri abdominale. În realitate, Rodica Vasile își dorea să arate cât mai bine înainte de o petrecere în familie.

Medicii legişti au încheiat autopsia încă de ieri, dar nu au putut stabili cauza morţii. Situaţia este una complicată şi se aşteaptă rezultatele testelor de laborator.

Pe certificatul de deces al tinerei scrie cauză neindentificată. Medicii şi asistenţii care au fost în clinică la momentul operaţiei au fost audiaţi o noapte întreagă.

Deși i-a fost făcută autopsia, legiștii nu știu cauza morții. Ei așteaptă rezultatele de la laborator. Sursa foto: captură Antena 1

Parchetul a  deschis un dosar pentru ucidere din culpă. Procurorii vor stabili dacă tânăra a murit în urma unei erori medicale sau dacă suferea de alte afecţiuni despre care nu ştia.

 

Citește și...