România bate tot la Mondialul de handbal din Germania!

Publicat: 06/12/2017 | 08:00

România face senzaţie la Campionatul Mondial de handbal din Germania. După ce au bătut Paraguay şi Slovenia, tricolorele au câştigat şi meciul cu Spania, scor 19-17.

Succesul le-a asigurat „tricolorelor” accesul în optimile de finală ale competiţiei.

Cristina Neagu a fost din nou MVP-ul tricolorelor, marcând numai puţin de opt goluri din totalul de 19 reuşite de România în acest meci! De asemenea, Iulia Dumanska a avut o prestaţie fantastică în poartă, salvând trei lovituri de la şapte metri.

„A fost un meci de mare luptă, o arată şi scorul. Felicit fetele pentru că au jucat excelent. Nu a mai mers bine atacul, dar apărarea a mers excelent, Iulia a făcut un meci excelent în poartă! A fost un meci de luptă, sunt foarte mulţumită de această victorie”, a declarat Cristina Neagu la Telekom Sport.

Selecţionerul naţionalei Ambros Martin s-a arătat la rândul său încântat de suucesul cu Spania şi a ţinut să evidenţieze faptul că apărarea a mers ceas, fetele noastre primind doar 17 goluri.

„O victorie super importantă pentru noi, le felicit pe fete. N-a fost un meci spectaculos, a fost un meci de luptă. Cu Sloveni ne-am impus datorită atacului, acum ne-am impus datorită apărării. Am avut mentalitate, spirit şi am obţinut victoria. Ne-am calificat, dar toate partidele sunt importante la un Campionat Mondial. Trebuie să ne concentram să facem meciuri bune şi echilibrate, atât în atac, cât şi în apărare”, a declarat Ambros Martin la Telekom Sport.

Cu această victorie contra Spaniei, România s-a instalat pe primul loc în grupei A, cu maximum de puncte (6), la fel ca Rusia şi Norvegia.

Pentru „tricolore” urmează astăzi o zi de pauză după care joi va fi meciul cu Angola (ora 19:00), iar vineri cel cu Franţa de la aceeaşi oră, 19:00, ambele partide urmând a fi transmise în direct de Telekom Sport.

 

Cristi P. 

Citește și...