România bate tot la Mondialul de handbal din Germania!

Publicat: 06/12/2017 | 08:00
România bate tot la Mondialul de handbal din Germania!

România face senzaţie la Campionatul Mondial de handbal din Germania. După ce au bătut Paraguay şi Slovenia, tricolorele au câştigat şi meciul cu Spania, scor 19-17.

Succesul le-a asigurat „tricolorelor” accesul în optimile de finală ale competiţiei.

Cristina Neagu a fost din nou MVP-ul tricolorelor, marcând numai puţin de opt goluri din totalul de 19 reuşite de România în acest meci! De asemenea, Iulia Dumanska a avut o prestaţie fantastică în poartă, salvând trei lovituri de la şapte metri.

„A fost un meci de mare luptă, o arată şi scorul. Felicit fetele pentru că au jucat excelent. Nu a mai mers bine atacul, dar apărarea a mers excelent, Iulia a făcut un meci excelent în poartă! A fost un meci de luptă, sunt foarte mulţumită de această victorie”, a declarat Cristina Neagu la Telekom Sport.

Selecţionerul naţionalei Ambros Martin s-a arătat la rândul său încântat de suucesul cu Spania şi a ţinut să evidenţieze faptul că apărarea a mers ceas, fetele noastre primind doar 17 goluri.

„O victorie super importantă pentru noi, le felicit pe fete. N-a fost un meci spectaculos, a fost un meci de luptă. Cu Sloveni ne-am impus datorită atacului, acum ne-am impus datorită apărării. Am avut mentalitate, spirit şi am obţinut victoria. Ne-am calificat, dar toate partidele sunt importante la un Campionat Mondial. Trebuie să ne concentram să facem meciuri bune şi echilibrate, atât în atac, cât şi în apărare”, a declarat Ambros Martin la Telekom Sport.

Cu această victorie contra Spaniei, România s-a instalat pe primul loc în grupei A, cu maximum de puncte (6), la fel ca Rusia şi Norvegia.

Pentru „tricolore” urmează astăzi o zi de pauză după care joi va fi meciul cu Angola (ora 19:00), iar vineri cel cu Franţa de la aceeaşi oră, 19:00, ambele partide urmând a fi transmise în direct de Telekom Sport.

 

Cristi P. 

Citește și...