România, motiv de îngrijorare pentru OMS din cauza exploziei de cazuri cu noul coronavirus! “Riscă să devină Brazilia Europei”

Publicat: 22/07/2020 | 18:01
România, motiv de îngrijorare pentru OMS din cauza exploziei de cazuri cu noul coronavirus! “Riscă să devină Brazilia Europei”

România reprezintă un motiv de îngrijorare pentru Organizația Mondială a Sănătății (OMS) din cauza exploziei de cazuri cu noul coronavirus! În plus, în presa din Italia țara noastră a fost descrisă ca fiind într-un viitor apropiat “Brazilia Europei” – din nefericire, în Brazilia, criza epidemiologică a răspus 81.628, potrivit celor mai noi informații furnizate azi, în jurul orei 18:00. Iar bilanțul celor depistați pozitiv cu boala rară din China a ajuns la 2.167.988.

Citește și: Raed Arafat, anunţ oficial despre revenirea la starea de urgenţă de la 1 august. Mesaj tranşant

România, motiv de îngrijorare pentru OMS din cauza exploziei de cazuri cu noul coronavirus

În România s-au înregistrat în ultimele 24 de ore alte 1.030 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Numărul tot mai mare de oameni diagnosticați cu maladia mortală a pus țara noastră pe lista neagră a oficialilor din cadrul OMS. Ei au observat focare îngrijorătoare de COVID-19 în Europa de Sud şi în regiunea Balcanilor, relatează Reuters.

“Evident, Americile reprezintă în continuare în mod clar punctul fierbinte, America de Nord, Centrală şi de Sud, dar boala (n.r.: virusul SARS-CoV-2) începe să accelereze în Africa.

De asemenea, chiar şi în Europa, deşi în mod clar în vestul Europei pandemia este ţinută sub control, însă continuăm să observăm tendinţe îngrijorătoare în sudul Europei şi în Balcani. Aşadar, continentul european nu a scăpat. Trebuie să dăm dovadă de vigilenţă sporită”, a declarat Mike Ryan,directorul executiv al OMS însărcinat cu gestionarea situaţiilor de urgenţă sanitară, la postul de radio Newstalk din ţara sa natală, Irlanda.

Nu rata: Edilul Emil Boc Boc a anunțat opt cazuri de COVID-19 în Primăria Cluj-Napoca

Publicația “Il Messaggero”: “România riscă să devină Brazilia Europei din cauza…”

Jurnaliştii publicației “Il Messaggero” au scris că țara noastră riscă să devină “Brazilia Europei” din cauza numărului mare de contaminări cu COVID-19.

“(…). Situaţia din ţară este complicată de decizia Curţii Constituţionale în baza căreia autorităţile nu pot impune carantina sau izolarea. Numărul de contaminări îngrijorează în mod special ţări precum Italia, Germania sau Franţa, cu care există importante relaţii economice şi unde vin mulţi muncitori din România”, au relatat jurnaliștii italieni.

Din nefericire, țara noastră se numără printre cele mai afectate state de pe bătrânul continent european, alături Kosovo şi Bosnia-Herţegovina, conform

Află și: Bucureștiul, liderul absolut la noi infectări COVID-19 în ultimele 24 de ore. Ce alte orașe ar trebui evitate

Epidemiologul Paolo Bonanni, profesor de igienă la Universitatea din Florenţa, susține că este îngrijorat de focarele din Spania, România şi Franţa. Specialistul a subliniat că este în specificul anumitor ţări să nu accepte niciodată o politică de închidere şi distanţare.