România- Turcia duel în premieră între Contra şi Lucescu!

Publicat: 09/11/2017 | 07:00
România- Turcia duel în premieră între Contra şi Lucescu!

România va înfrunta, în această seară, de la ora 20:15, Turcia, pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca. Meciul este transmis în direct de Pro TV.  

Primul meci între cele două naţionale s-a disputat pe 2 noiembrie 1958, în preliminariile pentru Campionatul European când naţionala ţării noastre s-a impus cu 3-0, prin golurile marcate de Oaidă, Gheorghe Constantin şi Constantin Dinulescu.

Ultima confruntare directă dintre reprezentativele pregătite în prezent de Cosmin Contra şi Mircea Lucescu, a avut loc pe 10 septembrie 2013, în preliminariile pentru CM 2014. Turcia a câştigat atunci cu 2-0, dar jocul rezultatelor a dus România la baraj, în timp ce Turcia a terminat pe locul 4 în grupă. Interesant este că din acea echipă care a pierdutcu Turcia, în lotul lui „Guriţă” se regăsesc numai puţin de şapte jucători, aceştia fiind Ciprian Tătăruşanu, Vlad Chiricheş, Ovidiu Hoban, Mihai  Pintilii, Gabriel Torje, Bogdan Lobonţ şi Dragoş Grigore.

De remarcat ar fi faptul că România are palmares pozitiv în jocurile cu Turcia. Ultima victorie a ”tricolorilor” a fost pe 12 octombrie 2012, tot în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2014. România s-a impus atunci cu 1-0 în Turcia, printr-un gol marcat de Gicu Grozav.

Este de aşteptat ca selecţionerul Cosmin Contra să  mizeze în acest meci, din primul minut pe formula Tătaruşanu – Săpunaru, Chiricheş, D. Grigore, Ganea- Pintilii, Hoban- Chipciu, Budescu, Grozav- Andone.

După meciul cu Turcia, „tricolorii” vor reveni la Bucureşti, acolo unde este programat duelul cu Olanda, de pe 14 februarie, partida fiind programată pe „Naţional Arena”.

 

Cristi P.      

 

Citește și...